Pagina's

vrijdag 9 november 2018

Beetje bezig met ... een huwelijksbord

Foto via de bruid
Op 31 augustus van dit jaar trouwden Reamon en Sharina en hun feest was op het kasteel in ons dorp. De bruid kent mijn kalligrafie-studiemaatje en via haar kreeg ik de vraag of ik ook borden maak voor bij een huwelijk?
Mijn antwoord was het citaat van een bekende roodharige en vlechtjesdragende filosofe: "Nee, heb ik nog nooit gedaan. Dus ik denk dat ik het wel kan!". Oftewel Pipi Langkous ging aan de slag!Bord voor het huwelijk - Foto via de bruid
Het bord was 60 x 80 cm groot en gemaakt door de vader van de bruid, van houten vloerdelen met een lijst erom heen.


Die vloerdelen - ik denk dat het laminaat of parket was - waren nog even een leerpunt, want die zijn natuurlijk gemaakt om gemakkelijk vlekken te verwijderen als je iets laat vallen. Er zit een soort coating op en daar blijft geen potloodschets en later dus ook geen witte verf op zitten. Gelukkig heeft elk nadeel zijn voordeel, want omdat het makkelijke veegde, kon ik een foutje eenvoudig herstellen. ;)

Mijn ontwerp maakte ik met behulp van mijn I-pad. Ik gebruik een app (Procreate) om mijn handgeschreven tekst te digitaliseren. Het ontwerp had ik vergroot uitgeprint, zodat het op het bord paste en ik wist hoe de verhoudingen tussen de regels tekst zich verhielden.


Uiteindelijk is het me gelukt om het ontwerp goed op het bord te krijgen en de lijst wit te verven.
Bruid en Beetje Bezig waren zeer content met het resultaat!

Ga je binnenkort of volgend jaar trouwen? Of ben je wellicht 25 jaar getrouwd? Wil je ook zo'n bord? Ik kan het voor je maken! Rechtsboven op dit blog vind je mijn emailadres, ik zie je mail graag in mijn inbox.

2 opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je berichtje!