Pagina's

vrijdag 1 april 2016

Beetje bezig met ... nieuw logoVorige week opende het Nederlands Openluchtmuseum haar deuren weer voor het zomerseizoen. En tevens werd het nieuwe logo gepresenteerd.! Het oude logo ging al ruim 20 jaar mee en met het oog op de toekomst is er gekozen voor een nieuw en fris logo.  

Het museum werkt aan de toekomst. De entree ondergaat momenteel een metamorfose. Hier wordt medio 2017 de tentoonstelling Canon van Nederland geopend. In deze tentoonstelling, en nu al in het museumpark, verbindt het museum grote historische momenten, plaatsen, personen en gebeurtenissen met ons leven van alledag. De nieuwe huisstijl onderstreept deze ambities. (bron: website Nederlands Openluchtmuseum)


Ruim anderhalf jaar geleden werd het startsein gegeven voor een nieuw logo. Samen met een aantal collega's uit alle gelederen van de organisatie, mocht ik nadenken over de verborgen schatten van het museum, de kernwaarden en welk soort logo daar bij zou horen. Heel inspirerend om te doen. Tijdens de sessie heb ik zitten de doedelen met letters. Gewoon omdat ik me dan beter kan concentreren en goed kan luisteren. Dat doe ik wel vaker tijdens vergaderingen. :-)Het nieuwe logo is ontworpen door 105 (spreek uit one-oh-five). En ik was verrast en gevleid tegleijk dat  één van de ontwerpers ter inspiratie mijn "aantekeningen" heeft meegenomen. Ik heb er gelukkig nog net een paar foto's van kunnen maken :-)

Bron foto: Nederlands Openluchtmuseum


.....Het nieuwe logo verwijst naar de functie van het Openluchtmuseum, midden in de samenleving. De letter 'O' staat centraal en het patroon er omheen is geïnspireerd op geometrische patronen uit ons erfgoed (o.a. streekdracht).(bron: website Nederlands Openluchtmuseum)Zelf vind ik het een prachtig logo. Strak en duidelijk. Daar hou ik van. Het lettertype is oogt historisch en is toch modern. Hou ik ook van :-) De kleuren zijn helder doch lekker fris en het beeldmerk is goed herkenbaar en biedt veel mogelijkheden. Zo werd ik ook weer geïnspireerd en gutste ik een stempeltje van gum. Daar heb ik ook een doel voor, dat is een volgend project. Later daarover meer :-)

4 opmerkingen:

Nicole Orriëns zei

Ik vind het een vrij strak en modern logo, dat ik niet zo associeer met het openluchtmuseum...

Huisvlijt

Unknown zei

Superleuk om de uitleg over het logo te weten!
( maar stiekem vind ik jouw letters sfeervoller)

Alet Venhuizen zei

Ik vind het nieuwe logo erg fris en zeker uitnodigend.

Ageeth Mooij zei

Ik loop een beetje achter ;-)
Het nieuwe logo vind ik mooi en ik kan me voorstellen dat jij geïnspireerd hebt!

Een reactie posten

Bedankt voor je berichtje!