Pagina's

dinsdag 18 augustus 2015

Beetje zomervakantie met ... inspiratie van Lis Paludan


Deze week is de laatste week van de zomervakantie. Ik heb geprobeerd om dagelijks wat te plaatsen. Dat is niet helemaal gelukt, want de wifi op de Franse camping wilde niet meewerken. Maar nu weer in Nederland lukt het wel. Voor deze laatste week heb ik speciaal nog wat losse eindjes bewaard :-)


Van Lis Paludan ben ik fan. Zij schreef in de jaren '70 diverse handwerkboeken. Daarvan heb ik er een aantal tweedehands op de kop getikt en die staan nu in mijn boekenkast.

 

Niet dat ik nu zo handig ben met naald en draad - hoewel ik ook weer niet onhandig ben - maar met name omdat de tekeningen zo leuk zijn. Eenvoudig, een beetje Scandinavisch. Ik tekende er al eens eentje na (zie hier).Voor deze tekeningen liet ik me inspireren door de tekeningen uit de boeken van Lis in combinatie met deze pin -> de link naar de bron doet het helaas niet meer. :-(


  Rood, oranje en geel waren de kleuren aquarelverf die ik gebruikte voor het inkleuren.

En voor het inkleuren maakte ik nog even een scan van de tekening. Dus als jij hem wilt inkleuren, kan dat nu ook. Laat je dan even een berichtje achter? Of leuker nog stuur me een foto. Vind ik leuk!


4 opmerkingen:

Nicole Orriëns zei

Die tekeneningen zien er ook echt seventies uit! Leuk hoor!

Huisvlijt

Ageeth Mooij zei

Mooie tekeningen Bernardine!
Ik heb het Nieuwe borduur ideeën boek van Lis Paludan. Alleen voor de mooiigheid ;-) En inspiratie.

Rensina Steursma zei

Heel leuk allemaal!
Ps. heb je mijn tagje op IG gezien? Mijn nicht heeft de romper ontvangen :) Heb je getagd in haar foto's, ik weet niet of je dat kan zien?

laura zei

:-) die boeken heb ik ook al heel lang in de boekenkast staan... leuk welke inspiratie jij er uit haalt ;-)

Een reactie posten

Bedankt voor je berichtje!