Pagina's

zondag 16 augustus 2015

Beetje zomervakantie met ... Maxi-meisje- werk

Het is (nog steeds) zomervakantie. Ook voor dit blog. Vandaar wat "makkelijke" postjes met foto's die eens gemaakt zijn, maar nog niet vertoond. Vandaag werk van het Maxi-meisje.


 

Net als bij haar zussen gisteren en donderdag eerst een ouder werkje van het Maxi-meisje (uit 2010, meen ik, toen was ze 6 jaar). Dit zijn bloemenmeisjes gemaakt van plaatjes van bloemen en de rest is er bij getekend. De inspiratie komt uit een boek van Fiona Watt, het staat op mijn creatieve boekenplank.


Boven in de gang hebben we overigens ook een creatieve wand. Met werk van alle meisjes. Het begint al aardig vol te raken. De dolfijn, de minion, het kasteel en de pimpelmees zijn ook van de hand van het Maxi-meisje. Allemaal gemaakt op tekenles. Komend schooljaar valt dat samen met dansles. Hoe moet dat nu?.....


Deze pinguins maakte het Maxi-meisje ook op tekenles. Schatjes toch? En ze vertelde heel eerlijk dat de tekenjuf geholpen had met de schaduwen. :-)


En dit was het laatste resultaat van voor de zomervakantie. Een Paaseiland-beeld, nagetekend van een foto, voor papa en mama, omdat die er geweest zijn, zo verklaarde ze.....Het hangt nu prominent in de huiskamer uiteraard :-)


Kunst op een bierviltje, van toen we onlangs uit eten waren op een zomers terrasje. Ik heb altijd pennen in mijn tas om kleine meisjes zoet te houden door iets te kleuren, maar ze zijn ook handig voor Maxi-meisjes :-) En het poppetje staat op het etiket van een flesje Fristi, die was dan natuurlijk wel weer voor een Mini-meisje :-)


Afgelopen mei was er een project over natuur op school en het Maxi-meisje kwam met deze tekening thuis. Ze was zelf niet zo enthousiast. Ik zag echter mogelijkheden en pakte mijn zwarte stift erbij.


Ik trok de tekening over, scande hem en printte hem weer uit op een gekleurd papier. Kijk eens wat een leuk resultaat! Toen vond ze hem in enen ook mooi :-)
Wil je het ook eens proberen? Ga je gang, hier is de tekening. En maak je dan even een foto van het resultaat om te posten op mijn Facebook-pagina? Lijkt me leuk :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je berichtje!