Pagina's

vrijdag 28 augustus 2015

Beetje bezig met ... Zomer Challenge #6

  Hier weer 10 kaartjes uit de serie Zomer Challenge 2015. Klik op de link en je ziet ook mijn vorige creaties. Ik plaats ze op volgorde van de gekregen opdrachten, maar bij de uitwerkingen hield ik me daar niet zo aan en liet ik mijn inspiratie de volgorde bepalen :-)

  #CZC41: Paleis / Kasteel
   

   Dit is typisch een vakantiekaartje: zo minimalistisch mogelijk. Want tja, ik kon niet mijn hele ateljeetje meenemen :-) Dus alleen met acrylstiften. En een tekst die me aan mijn Oma doet denken :-)


  #CZC42: Teken / schilder een varken
   


  Achtergrond is met roze Dylusions-inkt en zoutkorrels. Varkentje is een beetje van het wereldwijde web en van mezelf. De tekst is een kinderversje. Ik kende het niet, maar mijn dochters wel :-) 

  #CZC43: Verwerk (een stukje) textiel


  Hoe kom je op vakantie in Frankrijk aan een stukje textiel zonder meteen je t-shirt stuk te knippen? :-) Uiteindelijk hadden we een daguitje naar de Decathlon. Het was meer een soort achterstallig onderhoud voor onze meisjes en kochten daar van alles op sportief gebied: badmintonset, jeu de boules-ballen, volley-bal, duikbril, gymschoenen en ook shirtjes om in te sporten. En aan de laatste zaten lusjes.....Ja! Die zijn voor mij, riep ik toen :-)

  #CZC44: Gebruik gesso  Gesso met een bolletjes-stencil op de kaart aangebracht (voor de vakantie, want toen wist ik de opdracht al). En in Frankrijk bewerkt met aquarel-verf en met dezelfde kleuren de letters geschreven.

  #CZC45: Letter A


  Dit tekstje is een lipogram, dat wil zeggen dat er 1 letter is weg gelaten in de tekst....
  (Bron: Opperlans!)


  #CZC46: Chaos / messy

   

  En toen werd ik op een ochtend wakker in ons vakantiehuisje en bleek dat ons Mini-meisje (5) een prachtig kunstwerk gemaakt had met de rolletjes washi-tape die Mama mee had genomen. :-) Toen heb ik er nog maar een tekstje bij geschreven......(met dank aan het lay-out idee aan mijn vriendin Sam :-) )

  #CZC47: Hekwerk

   

  De achtergrond is gemaakt van..... tja? Ik weet het ook niet meer. Het is een kladje, gevonden tussen mijn andere rommel-papiertjes en left-overs, in de daarvoor bestemde la. Voor mij is het dan de kunst om een bijbehorend tekstje er bij te zoeken en te schrijven. En deze vond ik wel van toepassing.

  #CZC48: Gebruik een verpakking van een reep

   

  Voor mij blijft het altijd Raider  :-) En dat dieet werkt natuurlijk prima!

  #CZC49: Gebruik je favoriete stempel(s)

   

  Handgegutste stempel, mijn favoriet van dat moment. We hadden op vakantie in Frankrijk heel veel van deze beestjes rond onze accommodatie lopen. Zelfs ook ìn het zwembad. De stipjes zijn gewoon met stift willekeurig in bolletjes neergezet.

   #CZC50: Bloemen


  Super CAS (= Clean & Simple). Lettertype zag ik in een Engelse krant die Man in huis gekocht had. Nog even wat meer oefenen, maar ik ben er blij mee :-) 

  Dit waren er weer 10. Morgen het laatste stukje. Leuk dat je tot hier kwam kijken :-)

  3 opmerkingen:

  Nicole Orriëns zei

  Ik vind die hele simpele het mooist merk ik. De eerste en de laatste!

  Huisvlijt

  Ageeth Mooij zei

  Gespot, de Franse salamander stempel! Mooi!
  Ik vind het zo mooi wat je allemaal maakt, ook die met tape van je dochter :-)
  Werkelijk alles is bruikbaar.

  laura zei

  wat een leuke challenge Bernadine!

  Een reactie posten

  Bedankt voor je berichtje!