Pagina's

vrijdag 9 juni 2017

Beetje bezig met ... Art Journaling Round Robin #3
Round Robin betekent creatief bezig zijn en het resultaat op de post doen. Van oktober tot en met mei kreeg ik om de 2 weken een opdracht, 15 in totaal, om op voorbewerkte pagina's met gaatjes uit te werken. En ik zal ook 15 uitwerkingen van anderen ontvangen, die ik door middel van die gaatjes en speciale ringetjes kan samenbinden tot een boekje. Nummer 15 is op het moment van schrijven nog niet klaar en mijn eigen boekje ook niet, dus dat komt nog.


De opdrachten 1 t/m 6 staan hier en 7 tot en met 11 vind je hier. Hieronder opdracht 11 tot en met 14.

11. Herhaal een vorm


Deze pagina's gingen naar Friesland. De vorm is een patchwork-sjabloontje. En de teksten heb ik gespot op een Pinterest-bord van de ontvangster. De ondergrond heb ik met acrylverf blauw gemaakt en het papier is allemaal restjes uit de "blauwe doos". Handlettering van eigen hand.


12. Gebruik letters en/of tekst

 

Lastig hoor voor mij om letters en tekst te gebruiken. Grapje! De visjes zijn van pagina's van een oud boek gemaakt dat ik gekleurd heb met ecoline. Ze slaan op de tekst die ik schreef: dat is namelijk een pangram, een zin waarin alle letters van het alfabet zijn verwerkt. En ik vind het ook een ontzettend handig lettertype, omdat het allemaal tussen 2 regels past. De achtergrond is bewerkt met acrylverf en letterstempels. De kleintjes zijn van de HEMA, de grote - met de naam van de ontvangster - zijn door mij gemaakt. Heel lang geleden, want toen had ik nog geen blog.13. Gebruik design papier


Design papier of dessin papier. Ik wist het even niet. De blokjes mozaïek-papier had ik in huis, maar nog nooit gebruikt. Ik meen dat ze van de AC-tion komen. Het was nog best een klus om ze op te plakken. En ik heb er nog een heleboel, ook in andere kleuren. Wil je een handje? Stuur me dan een mailtje!
De teksten zijn per ongeluk allebei in het Nederlands en in het Latijn. De linkse is een bekende, de linker stond op de rouwkaart van mijn mama, 5 jaar geleden.


Omdat ik wist dat de ontvangster ook kort daarvoor een periode van rouw had meegemaakt, deed ik er nog een extra tekstje op een kaartje bij.


14. Gebruik een brayerEen brayer is een verfroller. Ik heb hem voor deze pagina's gebruikt, maar je ziet het bijna niet. Rechtsboven zit nog een zichtbare streep, weet ik. Verder ben ik hier helemaal los gegaan met boekpapier en mijn spirograaf. Dat was leuk ouderwets. Ik werd er helemaal blij van. De cirkels heb ik gekleurd met ecoline-stiften. De tekst heb ik handgeschreven op een boedha uit een tijdschrift die ik zwart geverfd heb. Een techniek die ik leerde uit het boek van Dina Wakely. Dat kocht ik toen ik dit blog pas begon, kijk hier maar eens. Wow, da's alweer een tijd terug!

De laatste pagina's en mijn eigen boekje met kaft staan nog op de planning. Als het klaar is, laat ik het zien.

2 opmerkingen:

Sarah zei

Zo leuk! Heel tof!

Nota Bene zei

Dit zijn echt prachtige bladzijden, stuk voor stuk!
Groetjes, Nele

Een reactie posten

Bedankt voor je berichtje!