Pagina's

zondag 16 oktober 2016

Beetje bezig met ... zelfgebonden boekjes #3Vandaag is de laatste dag van de kinderboekenweek. Onze traditie is dat de meisjes dan alle drie een (voor-)leesboek mogen uitkiezen bij de boekhandel. Heerlijk, om te zien dat ze zo blij kunnen zijn met nieuwe lettertjes :-)Op deze foto zijn de meisjes een stuk jonger. Mini-meisje was er toen nog niet eens. Het is een foto van ongeveer 8 jaar geleden, uit 2008, in Amsterdam. Maxi-meisje draagt haar favoriete blauwe jurkje, met Hello Kitty erop.


Midi-meisje en Mini-meisje hebben het jurkje ook nog gedragen en toen was het wel af. Maar om het favoriete jurkje nu weg te doen....Dus maakte ik er een boekje van! Ik verknipte de jurk en streek de stof op dubbelzijdig plakvlies, zodat het steviger werd. Daarna streek ik de stof op een karton en werd het een omslag, een kaft. En het lukte precies om het logo ook nog te kunnen hergebruiken.Het andere blauwe boekje is gemaakt van stof die al een plakzijde heeft. Ik vind het een mooie print, het is in Brazilië gemaakt (Panoah is het merk. Prachtige website met motieven en patronen overigens). Dit boekje is als cadeautje op reis gegaan bij een swap (= een ruilactie per post met andere creatievelingen), maar geluk heb ik nog een stukje stof over voor een volgend exemplaar :-)Deze gekleurde doek gebruikte ik driemaal als zwangerschapsband. Maar ja, daar heb ik nu niets meer aan. :-)Dus ook deze stof kreeg een laagje opgestreken en werd op een kartonnetje geplakt.... ... en kreeg ook een tweede leven.


Overigens hoef je niet met plakvlies aan de gang als je met stof een boekje wil bekleden. Bij de AC-tion verkopen ze stof met een plakfolie achterop. Dat kun je heel simpel als een sticker op een karton plakken. Enige nadeel daarvan is de maat, het zijn niet zulke grote stukken plakstof, dus het worden dan meer een soort notitieboekjes.
Daarom echter niet minder leuk! Bij die zwart-witte hierboven (het lijkt op een pied de poule patroon, maar is het nèt niet :-) ) heb ik er ook nog een applicatie gestreken, dat maakt het helemaal af.
Tot zover de stoffen boekjes met koptische bindingen :-)


3 opmerkingen:

Ageeth Mooij zei

Ik hou van de verhalen bij de materialen die je gebruikt <3 Em je boekjes zijn weer mooi!

Rensina Steursma zei

Superleuk deze serie van gebonden boekjes!
Ik maak ze ook graag, steeds met een andere binding die ik wil proberen.
Trouwens ik heb je boekje gespot bij de Gebonden boekjes serie, in het museum, die het land doorreist.
Heel leuk herkende je handschrift ineens :)

Pieter van Halsteren zei

Leuke blog! Over het gedeelte van de plakfolie. Volgens mij kan je dat bij verschillende bedrijven op maat bestellen. En nog voor een koopje ook. In ieder geval heel mooi en creatief gedaan!

Een reactie posten

Bedankt voor je berichtje!