Pagina's

vrijdag 14 oktober 2016

Beetje bezig met ... zelfgebonden boekjes #1


 

Het koptisch binden van boekjes begin ik al aardig onder de knie te krijgen.....Hoewel ik in het bezit ben van een spiraal-binder voor het snelle werk.....
.... is het handmatig inbinden toch veel leuker om te doen.En vooral veel mooier. :-)


Voor de instructie van de koptische binding gebruik ik de video's van Sea Lemon DIY. Ik naai met haakkatoen, wat ik stugger heb gemaakt met bijenwas, dan draait het garen niet zo. Dat is ook een tip van Jennifer van Sea Lemon :-)
 


Meestal gebruik ik 1 lange draad voor het inbinden. Bij het boekje hierboven naaide ik met 4 naalden en 4 losse draden in verschillende kleuren, omdat de katernen ook losse bladen waren (en dus geen dubbel gevouwen papier).


Kijk, dat van die losse bladen zie je goed op deze foto. Ook daar is een tutorial van Sea Lemon voor :-) En de pagina's van dit boekje zijn al een beetje voorbewerkt met een kleurtje verf....Morgen zal ik nog wat meer van deze serie boekjes laten zien, want ik heb gelukkig de foto's nog :-).

3 opmerkingen:

Unknown zei

Zo mooi!
Zijn ze op de Dickensfair in Bennekom te koop?

Nota Bene zei

O... prachtig!
Groetjes, Nele

Moon zei

Mooi! Knap dat je dat kunt!

Een reactie posten

Bedankt voor je berichtje!