Pagina's

zaterdag 15 oktober 2016

Beetje bezig met ... zelfgebonden boekjes #2Zoals beloofd, vandaag deel 2 van een serie handgebonden boekjes met een koptische binding.
 

Het papier voor de omslag (de kaft) valt meestal in de categorie upcycling, oftewel papier dat al een ander doel heeft gediend, hergebruik dus.
 


De print om deze omslag is van het tasje van een houten-speelgoed-winkel in Westzaan, die helaas niet meer bestaat.


Dit is een klassiek, barok en roze patroontje. Het is kaftje is gemaakt van een tasje van Museum Bokrijk, het openluchtmuseum in België waar ik eens een afdelingsuitje had. Veel te mooi om weg te doen toch?

En de setting met deze muzikale mannetjes, is het inpakpapier van onze plaatselijke boekhandel. Ze hebben daar altijd heel mooi papier - ook dat van Nijntje dat je hierboven al zag - en de dames daar weten ondertussen van mijn creativiteiten en stoppen me ook wel eens een velletje ongebruikt papier toe. Word ik heel blij van uiteraard!En dit boekje tenslotte, met een omslag van Florentijns papier dat kocht ik op onze huwelijksreis. Als je dit blog volgt, dan weet je dat we onlangs onze rozen bruiloft vierden en dat het papier dus al 17 jaar lag te wachten om gebruikt te mogen worden :-)


En wat ik nu doe met die boekjes? Een aantal hiervan heb ik reeds cadeau gedaan of verkocht op een marktje. En van eentje heb ik een dagboek gemaakt. En daar had ik ook al wat mooie plaatjes voor gemaakt en bewaard. De rest was nog onbeschreven op het moment dat ik de foto maakte, echter nu je dit leest waarschijnlijk niet meer :-)

4 opmerkingen:

Bertiebo zei

Ze zijn superleuk, je boekjes. En zo netjes gemaakt!!!

Ageeth Mooij zei

Ze zijn mooi Bernardine en zo netjes!

Sarah zei

Heel tof! Herkenbaar dat bewaard papier! 😊

Moon zei

Prachtig! Knap gemaakt!

Een reactie posten

Bedankt voor je berichtje!