Pagina's

maandag 11 mei 2015

Beetje bezig met .... nieuw lettertype en give-away


Een poosje geleden plaatste ik deze foto op mijn Facebook-pagina. Beetje bezig met oefenen van een nieuw lettertype! Of eigenlijk 2, een lekkere stevige en een sierlijke!


De zwarte letters schreef ik met een ruling pen en zwarte inkt en de blauwe met een brush pen: een pen met een spits penseel, waar in dit geval de inkt al in de pen zit. De inspiratie zag ik langskomen op de FB-pagina van Kelly Moeller (Salt & Light Calligraphy). Op Youtube schrijft ze in een tweetal tutorials alfabetten met de ruling pen en met de brush pen.
 

Dus nu ben ik aan het oefenen. Deze hierboven is van na ons bezoek aan het concert van Sting & Paul Simon in de Ziggo-dome op 18 april :-) Snel en enthousiast op Facebook geplaatst, had ik er een spelfout in gemaakt!  %##@!%* :( Dus opnieuw geschreven en deze is gelukkig zonder!!


Over Facebook gesproken: gisteren was het de 1e verjaardag van de FB-pagina van Beetje Bezig! Hieperdepiep: een jaar geleden plaatste ik namelijk het eerste berichtje (met link naar deze blog) en ondertussen heb ik al 180 volgers! Gaaf toch! En als je verjaart dan trakteer je, zegt men, dus ik dacht: ik ga aangenaam en nuttig combineren....


Het is namelijk bij het aanleren van een nieuw alfabet een must om kilometers te maken. Oefenen, oefenen, oefenen en oefenen. En voor de broodnodige variatie zoek ik zoveel mogelijk verschillende tekstjes. :-) Nieuwe quotes en citaten zijn altijd welkom. En nieuwe volgers ook! En dat wil ik samen combineren.....


Dus weet je nog een favoriete regel uit een gedicht, een quote, een citaat, een zin uit een liedje of - wellicht  nog leuker - een spreuk van jezelf? En wil je hem toegestuurd krijgen in mijn nieuwe lettertiepje? Ga dan naar Facebook, like mijn pagina (druk op "vind-ik-leuk", rechtsboven in de omslagfoto) en laat je tekst achter bij de reacties. Elke 5e reactie schrijf ik uit voor jou en stuur ik naar je toe! Goed idee? Nou, kom maar op met de letters (en volgers! :-)) !!! Klik hier!

3 opmerkingen:

Nicole Orriëns zei

Ik vind het een leuk lettertype!

Huisvlijt

Ageeth Mooij zei

Nou dat is gek, krijg ik je posts vanaf 11 mei nu pas door op Bloglovin'.
Heb ik veel om van te genieten ;-)
Hebbiefeesboekdan?

Moon zei

Wauw, wat knap!! Prachtige letters! Heb geen Facebook, maar i like this anyway!

Een reactie posten

Bedankt voor je berichtje!