Pagina's

vrijdag 15 mei 2015

Beetje bezig met ... nieuw lettertype #4


Mijn nieuwe lettertype begint al aardig in mijn hand te zitten. Onlangs kreeg ik een verzoekje om iets te schrijven. En ik kan je vertellen: oefenen is nog leuker wanneer iemand je vraagt om iets te (be-)letteren.


Verzoekje kwam van D. Haar vriendin ligt in het ziekenhuis, ziek maar gelukkig behandelbaar. En de patiënte vroeg haar iets inspirerends voor op het prikbord.De vraag werd doorgespeeld en dus kreeg ik de vraag of ik wellicht iets kon met één van deze vlinder-zinnen? Of het iets voor mij was, een beetje inspiratie om mee te "beetjebezigen"? Nou en of! Ik kreeg 3 teksten om uit te kiezen, maar ik kon niet kiezen en schreef ze alledrie 3!!


Oefenen doe ik vaak op restjes papier, maar dan wel mooie restjes :-) De groene achtergrond maakte ik ooit in 2000 (ja ik bewaar wel eens wat :-)) met waterverf op printerpapier. De gespetterde achtergrond is uit 2010 en gemaakt met een blaasstift-setje uit de speelgoedwinkel. De vlinder heb ik ooit eens van een kaart "gesloopt" die mijn moeder eens kreeg, deze is gemaakt met pergamano-techniek. Voor het schrijven van de tekst heb ik gebruik gemaakt van een viltstift met een spits penseel van Pentel. Ik kocht de mijn bij De Vlieger in Amsterdam, maar je kunt hem ook verkrijgen bij de webshop van Mary Koperdraat of bij bijvoorbeeld de Penstore.

4 opmerkingen:

Nicole Orriëns zei

Ik vind het erg mooi. Zowel het lettertype als de tekst!

Huisvlijt

Anoniem zei

Via Ageeth van Ogenzalf heb ik je blog ontdekt. Wat ben je al goed in kalligrafie/letteren. Na het zien van jouw creaties krijg ik zin om het ook eens te proberen. Ergens heb ik nog zo'n kalligrafie pennen liggen. Je vlinders quotes zijn erg mooi, ik heb ze nog nergens eerder gelezen. Top!

lien zei

Oh wat kun jij mooi schrijven. Ben jaloers! Dat zou ik nou zo graag willen beheersen! Heb je een cursus daarvoor gevolgd?

Moon zei

Wauw, deze zijn ook mooi! Die met de omgetrokken vlinders is van deze drie mijn favoriet. Wat leuk, de tekst net even anders, maar met dezelfde betekenis.

Een reactie posten

Bedankt voor je berichtje!