Pagina's

vrijdag 27 maart 2015

Beetje bezig met ... 14x14 Boekbindproject14 x 14 is een groep van gelijkgestemde zielen met liefde voor het échte boek. Eind vorig jaar schreven zij via Facebook een virtuele wedstrijd uit voor het mooiste gebonden boek: De gebonden cataloog.


De inhoud van alle boekjes was hetzelfde: namelijk katernen met foto's van handgemaakte boeken van 14x14 boekbinders. De deelnemers konden zelf kiezen voor de wijze van inbinden.


Ik koos voor een boek met een koptische binding en stuurde de foto's van het resultaat echt op de allerlaatste dag in. In de mapjes op mijn computer vond ik er nu de foto's van terug.


En hoewel ik heb zitten ploeteren en foeteren - zie de foto hierboven - want ja autodidact, ben ik toch enigszins tevreden met het eindresultaat, want zoveel ervaring heb ik nog niet..


Er is altijd ruimte voor verbetering: zo zit dat rode strookje hierboven er niet voor niets, want ergens ging er iets mis :-( Maar dat ziet niemand. Toch?En dat de achterflap niet helemaal goed meedraait en zit zoals zou moeten, zie je gelukkig ook niet op een foto :-)
 

En hier zie je nog een stukje rood-geblokt washi tape als je goed kijkt.... Stond ook niet in de bindwijze, maar was noodzakelijk bij de uitwerking :-)


Hier de foto waarop gestemd werd. De uiteindelijke winnaar had 44 likes en ik 33. (zie hier de overige inzendingen). Ik heb nu een mooi naslagwerk met nieuwe inspiratie en daarmee genoeg uitdagingen voor een volgende keer. :-)

5 opmerkingen:

Moon zei

Bravo! Ik vind em prachtig! En knap werk, ziet er niet eenvoudig uit.

Nicole Orriëns zei

Wat leuk om zelf een boek in te kunnen binden zeg! Ik kom niet verder dan een snelhechter...

Huisvlijt

Unknown zei

Wauw, dat is kunstig.
Mooi boekje is het geworden.

Groetjes Marlies

Miranda V zei

Dat is ook een kunst op zich, dat boekbinden. De dingen die niet helemaal gingen zoals het had gemoeten zie je vooral zelf natuurlijk en is meteen weer ervaring voor de volgende keer. Ik vind het er keurig uit zien op de foto, leuk ook dat je zoveel stemmen hebt ontvangen!

Unknown zei

Dat is mooi geworden ze, super !

Een reactie posten

Bedankt voor je berichtje!