Pagina's

maandag 9 maart 2015

Beetje bezig met ... een elfje


En toen hadden we een elfje in huis, want het Maxi-meisje werd 11 jaar tijdens de wintersportvakantie! Dus skiede ze die dag in een zelfgemaakt shirt met een elf erop! Uiteraard!
 

Maxi-meisje kreeg een kaart met haar kado want tja, een nieuwe fiets kun je slecht uitproberen in de sneeuw. Bovendien paste hij ook niet meer in de ski-bus :-)


Afgelopen vrijdag moest er op school getrakteerd worden. De sneeuwman verwees een beetje naar de wintersportvakantie en een beetje naar Olav uit de film Frozen, dat is echt een hit hier thuis... (Zullen we een sneeuwpop bouwen?.....)Het idee voor de traktatie vond ik op Pinterest en in plaats van oreo's (= een soort koekjes) en rolo's, gebruikten wij een veterdroprolletje en een harlekijn-dropje als hoed. De oogjes en knoopjes maakten we met een chocolade-versierstift (ergens uit het bakartikelen-vak bij de supermarkt) en daarmee plakten we ook de smartie als neus. 


Kijk, hier zie je 30 man van het sneeuwexemplaar lekker warmpjes bij elkaar liggen op het dienblad. Smelten deden ze overigens niet. Sterker nog: we maakten de mannen op woensdagavond en dekten ze af met een plastic zak om ze op temperatuur eh...vers te houden, omdat we op donderdagavond de finale van Wie is de mol? wilden zien.....Vrijdagavond vierden we de verjaardag voor de vriendinnen van het Maxi-meisje. Er mochten er 4 blijven gourmetten en ze mochten ook blijven slapen. Of wakker liggen, want dat doen uilen toch?


Met uiltjes van de Xenos en tapejes uit de verzameling van haar mama maakte ze zelf de kaartjes. Uilen zijn tegenwoordig favoriet. (Hoewel dit niets heeft te maken met die ene in Purmerend!).
 

De bijbehorende enveloppen maakte ze ook. Ik hoefde alleen maar even uit te leggen hoe het moest - naam met potlood schrijven en dan omtrekken met een kleurtje - en toen deed ze het gewoon! Gaaf toch. Als je al 11 bent, dan kun je dat allemaal wel :-)

3 opmerkingen:

Moon zei

Superleuk allemaal en nog van harte proficiat natuurlijk!!!

Ageeth Mooij zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Ageeth Mooij zei

Gefeliciteerd! Het ziet er allemaal geweldig mooi en feestelijk uit!

Een reactie posten

Bedankt voor je berichtje!