Pagina's

woensdag 13 december 2017

Beetje bezig met ... opdrachten


Het einde van het jaar nadert en in de kerstvakantie maakt de Man in Huis altijd een back-up van de mapjes met foto's. Dus ik ben een beetje aan het uitruimen.... Zo ook het mapje met "opdrachtjes". Je kent dat wel: je schrijft graag letters en mensen weten je te vinden....

Neem nou mijn eigen Man in huis die een Spaanse gitaar voor de juf (juf Kyra inderdaad ja!) opknapte en het logo binnen in de behuizing liet vervangen door een persoonlijk merk.



Of een klasgenootje van het Maxi-meisje. Hij had een konijn, maar het allerliefste konijn had een bordje nodig voor op zijn grafje :-(



Mijn vriendin L. wilde een mooi kado voor haar dertienjarige dochter.Ik maakte 2 varianten en deed er een kaartje erbij.



De keuze viel op de bovenste. En ook het kaartje kwam in een lijstje terecht, zoals de foto van L. laat zien. Overigens hangt keuze 2 nu op mijn werk boven mijn bureau mooi te zijn :-)



Dit is het cadeau voor Tiny, ze werd in mei 65 jaar en kreeg een geldbedrag voor een weekendje weg. Ik mocht de cheque maken, maar het geldbedrag was nog niet bekend en is later ingevuld....



Andere opdracht was van een werkgroep uit de kerk. Er werd door kinderen vormsel gedaan en er was een kaars nodig met naam en datum erop....

Bijschrift toevoegen


De dochter van mijn vriendin A. wilde graag een stempel voor op haar schoolboeken, met haar naam. "Zo'n soort vorm wil ze graag." was de begeleidende tekst bij de foto via What's App.



En als het dan weer lukt om die gewenste stempel te gutsen, is dat wel kicken hoor!


Overigens mocht ik voor diezelfde vriendin ook een cadeau beschrijven. De namen van ons speciale  vriendinnenclubje op 2 Franse potten die mooi in haar nieuwe woning pasten.



Mijn creatieve collega's bij Mooi van de Algemeer doen soms ook een verzoeknummer. Van gordijnstof met sterren - wat ik had aangeleverd - was een tas gemaakt. "Kan er ook een tekst bij?" was de vraag.



En tenslotte weten mijn collega's ook steeds vaker de weg....




Mijn collega stapte over op een smartphone, maar ze wilde niet met haar gezicht op haar profielfoto. Dan maken we toch een alternatief met een beetje kantoorkalligrafie?


Andere collega mocht diploma's uitreiken en zocht nog een schoonschrijver!


En had de dochter van mijn collega een origineel cadeau bedacht voor haar BFF. En mocht ik de letters verzorgen.

Het is elke keer weer een uitdaging om net datgene te maken wat de vrager wenst. Maar als de ontvanger blij is, ben ik het ook.

Leuk dat je tot hier bent gekomen met het bekijken van dit ratjetoe aan foto's :-)

2 opmerkingen:

Annick zei

Mooi zeg! Jij hebt wel niet stilgezeten zo te zien !

Ageeth Mooij zei

Wat maak je dat allemaal mooi!

Een reactie posten

Bedankt voor je berichtje!