Pagina's

vrijdag 15 december 2017

Beetje bezig met ... monsters

Monster van mijn Mini-meisje


Al eerder schreef ik dat ik mapjes aan het uitruimen ben, om straks met een frisse start te beginnen aan een nieuw creatief jaar. Vandaag is het de beurt aan het mapje met monsters!Ze zijn al van een poosje terug, maar ze blijven leuk en brengen jou wellicht op een idee? Ik maakte ze in de klas van het Mini-meisje, tijdens de kinderboekenweek. Het thema in 2017 was Griezelen, met als motto Gruwelijk eng!

Foto van Helmi Coenders

Nou, gruwelijk eng zijn ze zeker die monsters! Het idee zag ik op het blog van Helmi Coenders. De foto hierboven is een screen-shot daar van dat ik naar de juf stuurde, maar klik even op de link en je komt op het creatieve en inspirerende blog van Helmi.We maakten de monsters met een watervaste stift op muziekpapier en bladzijdes uit een atlas en de Flow. De losse onderdelen werden geplakt op een gekleurd vel. Het inkleuren gebeurde met waskrijt.


Het thema voor de kinderboekenweek 2018 - van woensdag 3 tot en met zondag 14 oktober - is vriendschap. Tegen die tijd verzinnen we wel weer iets anders. Of we sluiten vriendschap met de monsters in ons leven. Dat kan natuurlijk ook!

2 opmerkingen:

Ageeth Mooij zei

Mooi gedaan!

Helmi zei

Oh, wat zijn ze mooi geworden. Ik zal binnenkort ook laten zien wat mijn kunstklasje ervan heeft gemaakt! Fijn dat je mijn blog deelt.

Een reactie posten

Bedankt voor je berichtje!