Pagina's

zondag 10 december 2017

Beetje bezig met ... Sinterklaas 2017


Made by Midi-meisje
Hoewel de sneeuw van vandaag ons al meer in kerststemming brengt, wil ik eigenlijk nog iets over het Sinterklaasfeest van dit jaar vertellen.


Allereerst was daar de surprise van het Midi-meisje. Ze had het lootje getrokken van een klasgenootje dat van Londen houdt. Dus daar moest een telefooncel bij, zo'n echte rode. Dus haalde zij 6 bananandozen bij de Albert Heijn weg, want hij moest groot en mooi worden...


Nadat ik uitgelegd had, dat een surprise toch vaak een omhulsel is, een grapje, hebben we eerst samen een schaalmodel gemaakt en heeft ze zelf uiteindelijk van de doos van de (nieuwe) broodrooster een kleinere cel gemaakt dan die van de bananendozen, maar groter dan het ienieminie-celletje.


Zelf kreeg het Midi-meisje een mooi huis dat ze kan inirichten, omdat ze graag binnenhuisarchitect wil worden.


Het was heel mooi gemaakt, met alle meubels er in. Mini-meisje kan het huis ook waarderen, gezien het feit dat het ambulancepersoneel er nu zijn onderkomen heeft.....Thuis vierden we ook Sinterklaas met lootjes. Mijn lot was getrokken door het Maxi-meisje. Geheel zelfstandig heeft ze de kado's gekocht, een rijm gedicht en een surprise gemaakt. "Die rondjes van de B maakte ik met een passer Mam!"


Binnen in de doos was een heel ingenieus systeem van deurtjes en vakjes gemaakt die naar de kado's leidden: een Flow, het Creative-Lettering tijdschrift en heel veul schuimpjes (oei, dat is mijn guilty Sint pleasure!)


Mijn lot betrof het Midi-meisje, dat net zo goed is in plannen als haar mama :-) dus ik maakte een planbord van schoolbordfolie en een oude foto-lijst uit de winkel van mijn ouders die ik wit gespoten had.

Ergens vond ik nog wat knijpertjes met vlinders er op, waar ik nog wat teksten in het thema "planning" op schreef. Vooral die in het Nederlands viel erg in de smaak :-) Aan 1 van de knijpers hing nog een briefje van Piet: "Omdat het kado niet in deze suprise past, heb ik dat vertopt in de CV-kast"

Deze surprise is eigenlijk geen omhulsel, of verpakking geworden, waarmee de oplettende lezer opmerkt dat ik mijn eerdere opvoedkundige argumenten meteen onderuit haal. Maarja, opvoeden is nu eenmaal niet zo makkelijk :-)


Mijn overige bijdragen aan ons feest betrof nog het in elkaar zetten van een Harry Potter-spel. Het is gebasseerd op Dobble (klik voor info op de link), een grappig spelletje dat we graag spelen hier thuis.


Via Pinterest vond ik op een Frans blog de magische variant en heb deze geprint, geknipt en gelaminieerd. (Best een klusje als alle 54 kaartjes een stuk of 4 keer door je handen gaan :-) ).


Maxi-meisje vroeg ook nog een gymtas. Ze had een linkje gegeven hoe hij er ongeveer moest uitzien. En toen dacht ik meteen aan een samenwerking met Mooi van de Algemeer.
 

Dianne naaide de tas en ik heb de tekst verzonnen en de letters er op geflockt! 
Wat denk je? Zullen we deze op de markt brengen? :-)

 

Ook mocht ik voor andere Sinterklazen nog iets betekenen. Zo beschreef ik nog wat bordjes, theezak-schoteltjes en een theepot met een tekst van Hagrid (ook voor een Harry-Potter-fan)Een mok voor een meisje dat van dansen houdt, voorzag ik van haar naam en het logo van de dansschool.


Tenslotte nog een romper in opdracht van een aanstaande Oma en Pake uit Dokkum (Oma omdat de nicht van de Man in Huis niet oorspronkelijke uit Friesland komt en Pake omdat de opa uiteraard wel een rasechte Fries is).


Tante Ciska had al een tekening gemaakt bij de aankondiging van het nieuwe nichtje of neefje.


En die tekening heb ik over genomen op de romper!De kleine uk kan hem naar verwachting in mei aan. We zijn benieuwd!

Tot zover Sinterklaas 2017. Nu gaan we echt op naar kerst, nog maar 2 weken. Wat vliegt de tijd :-)

1 opmerking:

Sarah zei

Wat leuk om dit berichtje te lezen.
Van alles wat! Die tekst op de Gymtas is leuk, alleen gebruiken wij hier vooral het woord turnzak, anders zou ik het zeker als inspiratie gebruiken. Hoe maak jij je letters zo mooi en netjes? Heb je stansen of knipte je ze zo netjes uit?

Een reactie posten

Bedankt voor je berichtje!