Pagina's

woensdag 25 januari 2017

Beetje bezig met ... tangram


 

Vandaag een berichtje met kaartjes en stempels. En aan de datum op de foto's te zien, kun je zien dat dit berichtje eigenlijk nog in 2016 thuis hoorde. Ware het niet dat ik het mapje met foto's onlangs op een verdwaalde plek in mijn PC tegen kwam. Dus dan toch nog maar een postje over tangram.Toen ik vorig jaar de workshop stempels gutsen gaf bij Ineke, waren de tangram-stempels net als idee "opgeplopt" in mijn hoofd. Vandaar ook dat de boekjes die ik toen voor de workshop maakte van een tangram stempel waren voorzien.
 

Mijn stempel ligt in een poes gevormd, rechtsonder.

Even een stukje Wikipedia: Een tangram is een Chinese puzzel bestaande uit 7 stukjes, die tezamen een vierkant vormen.
 Diagram

Met deze stukken kan een groot aantal figuren gevormd worden. Volgens de regels van het spel moeten alle stukjes worden gebruikt.

Een gevaarlijke stap die ik vaak maak bij op-ploppende ideeën is even googelen op internet. Ik kwam zoveel leuks tegen!

 

Mijn grootste inspiratiebronnen waren de blogs van TonBouton, met het blogje over "Stempelen op zijn chinees" en Cafttaholicanonymous.


Eigenlijk vind ik de stempel - die je steeds in een ander figuurtje kunt plakken op een acrylblok - zo gaaf dat ik er een apart bord met Tangram-stempels van heb gemaakt op Pinterest. Klik op de link en jij hoeft niet meer te zoeken, alleen nog even te gutsen. Succes :-)3 opmerkingen:

Ageeth Mooij zei

Geweldig mooi vind ik ze!!

Nota Bene zei

Wat leuk! Die tangramstempels zijn super - ik heb het gevoel dat het mij zelfs zou lukken om ze te maken - en je kan er zoveel verschillende figuren mee stempelen. Echt tof!
Groetjes, Nele

Sarah zei

Wat een tof idee!
Tangram deed ik vroeger vaak thuis bij mijn ouders. Niet altijd gemakkelijk!
Op deze manier kan je spelen met vormen en kleuren. Heel tof!

Een reactie posten

Bedankt voor je berichtje!