Pagina's

vrijdag 30 september 2016

Beetje bezig met ... workshop Birgit KoopsenAfgelopen weekend was het feest bij De Craftorij: de winkel bestond 6 jaar. Een heel weekend feest, waaronder 4 dagen workshops onder leiding van Birgit Koopsen.Ik had mij voor 2 workshops ingeschreven, lekker op mijn vrije donderdag. In de ochtend maakten we een Collage op Canvas. In het kort: met boterhampapier, acrylverf, stencils en stempels maakten we collagepapier (zoals op de foto hierboven).
Dat collagepapier werd verscheurd en op een canvas geplakt. Door de ruimte om een stempel of tekening op te vullen met verf, komen de snippers collagepapier mooi tot hun recht.
 

Hier het uiteindelijke resultaat en ik was erg tevreden :-)

Artwork by Birgit Koopsen Bernstein

Deze collage van foto's is gemaakt van werk van Birgit zelf, net als de visitekaartjes hieronder.


Made by Birgit Koopsen Bernstein

's Middags volgde ik een 2e workshop: Pimp your Journal, ook bij Birgit, waarbij de kaft van een notitie- of schetsboek of art journal werd opgeleukt. Hiervoor werden diverse lijmtechnieken uitgelegd, o.a. met folie, plakdotjes, gelmedium etcetera. Ik telde achteraf wel 7 of 8 soorten lijmmaterialen die we gebruikt hebben.Hier zie je de kaft van mijn boekje, dat op dat moment alleen nog een kartonnetje was, omdat ik het boekje later ga inbinden. Er is een reliëf opgeplakt, gemaakt van o.a. aluminiumfolie, waar gesso overheen is gesmeerd.


Hier zie je het uiteindelijke resultaat van mijn kaft, met stempels, reliëf, glitters en een stukje gipsblokkengaas :-). Het boekje wordt nog gebonden, dus daarover later in een ander postje meer.


En hier een indruk van de andere kaften van boekjes die die middag gemaakt zijn.Ik had nog een klein stukje collagepapier over en maakte daar eigen washitape van.


Met dat tape maakte ik een ook een dankjewel-kaartje voor Lia en haar team. Als je ooit in de gelegenheid komt om een workshop in Ede te volgen, moet je het doen. Ik heb een enorm inspirerende dag gehad!!

5 opmerkingen:

Bertiebo zei

Wat moet dat een geweldige workshop zijn geweest! Die Koopsen... wow!

Nota Bene zei

Prachtig werk! Deze week nog een schriftje gekocht voor de avondlessen die ik nu volg - ik heb bewust eentje met een blanco kaft genomen, met de bedoeling om er zelf wat mee te doen. Hier krijg ik meteen héél veel inspiratie op een schoteltje - dankjewel!
Groetjes, Nele

Birgit zei

Leuk blogje! Gezellig dat je bij de workshop was en super bedankt voor het leuke kaartje!!

Wiebine zei

Wat heb jij een prachtig weekend gehad zeg, en wat een prachtig werk heb je gemaakt. Super attent van je dat je Birgit en Lia een zelfgemaakte kaart hebt gestuurd. Ik heb al eens een workshop van Birgit mogen volgen, een bezoekje aan Ede ligt nog in de planning.
groetjes,
Wiebine

Rensina Steursma zei

Wat een prachtige werken heb je gemaakt!
Toffe workshop lijkt me.

Een reactie posten

Bedankt voor je berichtje!