Pagina's

zaterdag 28 mei 2016

Beetje bezig met ... zandsculpturen


Een lettervriend van mij op kalligrafieles - Maxim - bouwt professioneel zandkastelen :-). Dat doet hij onder andere voor het Zandsculpturenfestijn.


Samen met de andere leerlingen uit ons clubje :-) had hij ons in maart al uitgenodigd om het festijn in opbouw te bezichtigen.
De links met plastic ingepakte bak met zand resulteerde in de marktkoopvrouw hieronder.

En hier zie je een lettervriendin poseren in een bak met zand die uiteindelijk resulteerde in een beeld met letters en honden.


Dame in Zeeuwse klederdracht uit een boek van Rien Poortvliet

Het festijn heeft een binnen- en buitententoonstelling. De beelden van zand zijn gemaakt in het thema over het leven en werk van Rien Poortvliet.En binnen zijn er ook nog een stuk of 40 spreekwoorden uitgebeeld.


Omdat ik het voorstadium reeds had gezien, wilde ik ook het uiteindelijke resultaat zien en togen wij met het gezin naar Garderen.

Stukje uit de Ark van Noach


Een bezoek op Tweede Pinksterdag was niet echt het meest goed getimede moment, want oef..... hoe druk!! Voetje voor voetje liepen we de paden af en ondertussen vermaakten de meisjes zich in het treintje dat boven de tuin rond reed.


Zelf was ik natuurlijk het meest geïnteresseerd in de letters in het zand :-) Dat zou ik ook nog wel eens willen doen!


Omdat ik Maxim ken, had het uitje voor ons echt een meerwaarde. Het was bijzonder om te zien hoe het geheel er uit ziet als het af is. De beelden zijn prachtig gemaakt, echt vakmanschap.

Hierboven nog een aantal spreekwoorden. Herken jij ze?

Het Zandsculpturenfestijn is nog te bezoeken tot 29 oktober.

1 opmerking:

Sarah zei

Wauw! Mooi hoe ze dat toch maar doen!!

Een reactie posten

Bedankt voor je berichtje!