Pagina's

vrijdag 27 november 2015

Beetje bezig met ... expressie-circuit 2015


Met de klok mee de (nog niet gevoegde) werkstukken van Anka, Femke, Sjors en Fieke.

Was ik vorig jaar als stempel-moeder paraat tijdens het expressie-circuit op de school van de meisjes, dit jaar mocht ik als mozaïek-moeder aan de slag. Gelukkig had ik al een beetje ervaring met 2 schilderijtjes en een tuintafel.


Drie vrijdagmiddagen werd er gewerkt aan mozaïek. Dit jaar mocht ik samen met nog 2 andere moeders een stuk of 15 kinderen begeleiden, waaronder toevallig onze eigen kinderen. In mijn geval het Maxi-meisje. 
 

Na een ontwerp (hou het simpel! was de opdracht :-) ) mocht er gekozen worden uit dienblaadjes en houten sterren om te beplakken.

Betonnen "stoeltje" voor op het schoolplein
Er waren ook 2 grote betonnen stenen die straks beplakt op het schoolplein mogen komen te staan.


Er kon gebruikt gemaakt worden van glastegels (op de foto's hier zijn die vierkant) en tegels die nog geknipt moesten worden met een tang. Drie middagen was net te kort, zo leek het. En uiteindelijk heb ik nog een extra woensdagmiddag ingeroosterd om alles klaar te krijgen (vandaar het eten en drinken op tafel).


Het Midi-meisje schoof die middag ook aan en maakte een oud mozaïek met een vlinder af waaraan haar tante ooit begonnen was en dat al jaren in onze kelder lag.

"I love skateboarding" van Lennard en een theepot links van Jill
De laatste middag werd er gevoegd en zag je het uiteindelijke resultaat. De directeur had bij de oudste meisjes in de groep nog opgemerkt, dat hij het mooiste werkstuk mocht uitkiezen voor de school. Gelukkig was het een grapje, want hij zou nog een moeilijke keuze gehad hebben.Aan het einde van de middag werd alles in de hal tentoongesteld, samen met de resultaten van de andere groepjes. Echt heel gaaf om te doen en om het resultaat te zien!Hier het werkstuk van het Maxi-meisje, vrijwel zonder hulp gemaakt. Vanwege de zwaan een herinnering aan haar Oma, mijn mama. Ik ben er beste een beetje trots op.


En in de tuin staan deze twee ook mooi te zijn naast elkaar. De rechter maakte ik al eens eerder (ik denk zo'n 5 jaar geleden, klik hier).


Voor de vlinder deed mijn zus het voorwerk en het Midi-meisje maakte hem af. De vleugeltjes zijn deels van spiegels gemaakt. Het resultaat is prachtig. Zuslief zal hem binnenkort wel op komen halen, maar voorlopig mag-ie nog even pronken in onze tuin. :-)

3 opmerkingen:

Bertiebo zei

Een beetje trots? Ik zou bijna barsten van trots. Wat een geweldige resultaten!

Ageeth Mooij zei

Prachtig zijn ze! De zwaan en vlinder vind ik zo mooi en jouw tuintafel ook.

Rensina Steursma zei

Wat weer een superleuk project!
En wauw wat heeft je dochter een prachtig mozaïek gemaakt.
Fijn weekend

Een reactie posten

Bedankt voor je berichtje!