Pagina's

zondag 31 augustus 2014

Beetje bezig met ... zomervakantie #2

Een spelletje wat het al jaren goed doet: "Ik ga op vakantie en neem mee...."
Rensina vroeg het me al eens en ook in de groep van de Zomer Challenge kwam het ter sprake: wat neem je mee aan creatief spul als je op vakantie gaat?

Er is maar 1 antwoord: teveel.
:-)
Toch probeer ik mezelf te beperken: dan moet ik pas echt creatief worden!
En anders kun je overal wel een potlood kopen en een schetsboek. Of washi-tape...
Dat verkopen ze ook in Zeeland trouwens. Kijk dit zijn mijn allernieuwste rolletjes :-)


Wat ik aan creatief materiaal mee neem past allemaal in dit toilettasje. Oerlelijk ding, maar ooit van mijn mams geweest, dus daarom toch weer mooi. Het is ongeveer 28 x 23 cm.

 
En dit is de inhoud....


Van linksboven naar rechtsonder: lijm, fijnschrijvers, stiften, kwastjes, verf (al een heeel oud doosje), een spray-flaconnetje met haarlak water om de aquarelverf nat te maken, paar kleurtjes washi-tape, scharen (grof en fijn), een geodriehoek, een afbreekmesje, dubbelzijdig tape, gum, puntenslijper, zwarte stift, zwarte fineliners, een witte gelpen en een witte stift en mijn pilot pennen (dat zijn kalligrafie-vulpennen). En nu ik het zo opnoem, zie ik dat mijn potlood er niet op staat. Zeker op de grond gevallen?


Het papierwerk zit in een plastic envelop. De kaart van Leuntje en Marientje heb ik gekocht. Het boekje met de ringband en de kartonnen craft-kaft heb ik zelf gemaakt en zou het vakantiedagboek worden. Zou, want uiteindelijk is dat niet gelukt omdat ik druk bezig was met de kaartjes voor de Zomer Challenge. En verder nog wat restjes papier: enveloppen met mooie binnenkanten, zakje van het brood, een kadotasje, labeltjes, papiertjes van de HEMA, plaatjes uit de vakantiefolders, papieren ijsparasolletjes enzovoorts, enzovoorts.


Hier doe ik het dan mee. En dat ziet er dan zo uit voor de caravan :-)
En als je nu nog eens naar boven scrollt, de foto met de inhoud beter bekijkt en denkt: "waar zou dat blokje met dat katje nou voor zijn?", dan is hier het antwoord: dat is mijn washi-tape mesje.

Kijk, ik heb er nog meer gemaakt van oude speelblokjes. Ze zijn niet groot en echt reuze handig. Het idee zag ik Papieren Avonturen. Echt een heel handig hulpmiddel om tape eenvoudig op de goede plek te snijden!

Zo, tot zover de vakantiepostjes. Morgen is het september en begint hier het gewone leven weer met school en clubjes. In mijn agenda zag ik dat september een volle maand is. Ik heb even getwijfeld of ik een blogpauze zou nemen. Dàt doe ik nog niet, ik verwacht echter wel dat de logjes iets minder frequent zullen zijn, maar wel weer creatief! Want de ideeën stoppen niet (gelukkig!), maar dat doosje met tijd zou ik er graag nog eens bij krijgen :-)

Leuk dat je langskwam!


4 opmerkingen:

Rensina Steursma zei

Leuke spulletjes nam je mee!
En wat lief dat je mij even noemt.
Goed idee van het washitape mesje.
Lieve groet, Rensina

Dymphie zei

Jij neemt spul mee en Gebruikt het ook! Ik ken er die... *fluit onschuldig in de lucht*
Dank voor de link, leuk dat het mesje zo van pas komt :)

Marit zei

Hè hè... eindelijk tijd om een rondje 'bloggers' te bezoeken... bedankt voor je bezoekje vorige week - ik was inderdaad zó druk met die Kunstroute dat ik niet meer aan blogbezoek toe ben gekomen... jammer dat je al weg was uit Zeeland, ik vind het altijd leuk om andere artistiekelingen te ontmoeten! En de vraag wat je mee moet nemen aan spullen/materialen als je op vakantie gaat... het blijft de meeste lastige vraag die er is volgens mij, maar ik ga eigenlijk nooit op vakantie dus ken het probleem niet zo.. voor mij is 'vakantie' namelijk lekker thuis in m'n atelier spelen, en dan heb ik echt alles om me heen ;) Veel succes/plezier/sterkte met de eerste 'drukke maand' (die alweer bijna halfverwege is!)

Unknown zei

Wauw, wat een verhaal. Ik zit ook altjd te verzinnen, wart ik mee kan neen in de caravan. Want er is niet zoveel ruimte als thuis. En toch is het altjd weer meer als dat er eigenlijk mee kan.

Groetjes Marlies

Een reactie posten

Bedankt voor je berichtje!