Pagina's

maandag 18 augustus 2014

Beetje bezig met ... Zomer Challenge #11

En hier komen de laatste de laatste 9 kaartjes voor de Zomer Challenge. Twee maanden elke dag een correspondentiekaartje maken. Het is me één maand gelukt om bij te blijven, in juni. De andere maand had ik iets meer tijd nodig en heb ik tijdens de vakantie in augustus de laatste gemaakt.

#CZC53: Rood- Wit -Blauw

Een Hollands plaatje en een tekstje die ik mij kan herinneren uit de agenda's van de middelbare school!


Dit vond ik een hele moeilijke opdracht en heb ik bijna tot het laatste bewaard. Moeilijk, omdat-ie op de dag van nationale rouw kwam (23 juli), in verband met het vliegtuigongeluk. Veel dames hadden daar bij hun uitwerking naar gerefereerd. In ons geval kwam die ramp dichter bij dan we gedacht hadden, omdat een oud-collega van de Man in huis daar met haar gezin bij betrokken was..... Ik heb er lang over getwijfeld, maar uiteindelijk toch voor iets neutraals gekozen. Ik kon niet anders. Ik herdenk ze liever op een andere manier.


#CZC54: Woordenboek
Woh! Waar haal ik op vakantie nu een woordenboek vandaan? De plaatselijke VVV had gelukkig folders genoeg! Daarom een collage gemaakt. Achteraf is dit één van de weinige kaartjes - zo niet de enige - waar ik niet zelf op geschreven heb!#CZC55: Hartjes
 Typisch gevalletje vakantie-crea.... Hebben jullie ook zo'n naai-garnituurtje in de vakantie-uitrusting? In mijn geval zat daar nog zwart en rood draad in. En een naald. Met een zwarte en rode stift erbij, was ie zo klaar.#CZC56 Wolken/lucht/hemel
 


Inspiratie gevonden in een kleurboek van mijn meisjes... Met viltstiften en een beetje blauwe aquarelverf. De correspondentiekaartjes zijn niet helemaal berekend op waterverf, want ze geven een vlekkerig geheel, dat was wel weer een leerpuntje.


#CZC57: Zentangle
 


Heerlijk (en ook heel mindful trouwens) om te doen, beetje doedelen voor de caravan! Dit was echt één van mijn favoriete opdrachten! En gezien de reacties en likes van de andere dames ook goed gelukt.


#CZC58: Gebruik 1 of meerdere stickers
Uit het Topmodel-boek van het Maxi-meisje (want dat was mee op vakantie!). En ik heb nog best moeten soebatten om de stickers te mogen gebruiken. In dat geval lijkt ze op haar mama, want ik ben zelf ook altijd (te?) zuinig met mooie spulletjes. :-) De kwaliteit van de foto is niet te beste, het zwart is in werkelijkheid zwarter, maar het was nog lastig fotograferen, want de sticker spiegelt en ik zag elke keer het roze hoesje van mijn telefoon terug!


#CZC59: Iets uit je woonkamer

Mijn woonkamer was tijdens de vakantie een Chateau van slechts 8 m2 groot. En die ruimte was tevens onze keuken, slaapkamer en slaapkamer van het Mini-meisje....
Maar thuis daarentegen! Daar vind je in ons huis meerdere objecten met mijn lievelings-klaprozen van Marimekko!! En uiteindelijk vond ik in de caravan ook dit patroontje terug op de doos met theezakjes, die had ik van huis meegenomen. Toch nog een beetje iets uit de vakantie-woonkamer.#CZC60: Think Pink


Dit is een duidelijk voorbeeld van creatief op de camping, al zeg ik het zelf! Met de stiften van mijn dochters en de witte Posca-pen van mezelf. Meer roze lukte niet. :-)


#CZC61: Je eigen uitwerking

 
 
En dit is de laatste! Drie keer raden waar wij onze vakantie doorbrachten?!
Het Zeeuwse meisje is niet van mezelf, het is Leuntje, een creatie van Jan Willem Hament, een kunstenaar uit Zeeland en ik heb een variatie gemaakt op zijn vrouwtje. Er hoort ook nog een mannetje bij. Erg schattig, terwijl ze heel ondeugend zijn :-)En dan waren ze dan allemaal. Als afzakkertje mochten we nog een foto maken met alle kaartje er op. Leuk idee, maar in mijn geval lukte dat niet, want ik heb nu 2 mooie boekjes vol (met een loom-bandje van het Maxi-meisje)!


Het was een mooi project. Sommige opdrachten gingen als vanzelf, met andere was ik langer bezig, al dan niet in mijn hoofd. De ene opdracht was ook leuker dan de ander. Maar al met al was het elke keer weer een uitdaging. Ik heb er erg veel lol in gehad en mezelf meerdere malen uitgedaagd om (in mijn geval) tekstjes te zoeken en letters te schrijven of buiten mijn comfort-zone te gaan. Ik heb er wel eens iets over gelezen, maar ook hier bleek maar weer eens, dat wanneer ik mijn creatieve "spier" blijf trainen, ik ook steeds creatiever word! Heerlijk.

Het zal afkicken zijn, nu ik de laatste kaartjes op Facebook heb gezet en het getalletje op mijn wereldbolletje niet meer zie oplopen van de vind-ik-leuks en reacties in de groep. :-) 

Dit project is dus afgerond (alle kaartjes zie je hier allemaal), op naar het volgende, want je begrijpt: er zijn nog creatieve uitdagingen genoeg over. :-)

Tot gauw! 


1 opmerking:

Rensina Steursma zei

Wat een prachtige laatste serie!
En helemaal geweldig hoe je het hebt samengebonden.
In twee mooie boeken met natuurlijk een bijpassende voorkant.
Lieve groet, Rensina

Een reactie posten

Bedankt voor je berichtje!