Pagina's

maandag 25 augustus 2014

Beetje bezig met ... zomervakantie #1

Weer een fotoblogje en zoals al gezegd: met foto's van onze vakantie in Zeeland, daar waar Leuntje en Marientje zijn geboren.

 

Ik vind ze echt überschattig. Ze schijnen ook erg ondeugend te zijn.
Het zijn creaties van Jan Willem Hament.

 

Deze moest ik ook even plaatsen, omdat we familie hebben in Zeeland, mét een tandem.
Maar niet in streekdracht hoor! :-)

We verbleven in Kamperland. Het grappige aan kamperen vind ik die typische camping-dingen, die zo anders zijn dan thuis.


Deze klompjes dragen we thuis dus niet.


En thuis hebben we voor de afwas een speciaal kastje in de keuken.

Thuis hebben we ook niet zo'n leuk huis met van die leuke schuif-raampjes in de keuken, waar je zo leuk winkeltje en/restaurantje in kunt spelen. En als je dat dan doet samen met je zusjes, dat je ouders je dan zo lief vinden. En dat je dan voor de goede orde wat huisregels op de deur van de toko plakt....


Gelukkig had de camping ook elke ochtend een knutselclub, waar dan ook gretig gebruik van werd gemaakt.Soms was mama zelf ook animatieteam - mamnimatie heet dat- en waren we crea bij ons kleine huis. Bijvoorbeeld met schminken.

Later fietsten Midi-meisje en Mini-meisje over de camping en hoorde ik een ander meisje enthousiast aan haar moeder vragen of zij ook geschminkt mocht worden door het animatieteam. :-)

En verder hebben we ons nog prima vermaakt: Meestal hadden we zon en werd er gezwommen, we gingen ook naar het strand....

Love Letters in the sand
Met zand kun je ook letters maken....
Nu ik de letters weer zie, moet ik denken aan een liedje van Pat Boone: Love Letters in the sand.
Het is een hit uit 1957. En NEEEE, zo oud ben ik nog niet, maar ik had vroeger een LP waar het op stond, en ook dit nummer.... :-)
Toen het een keer regende deden we een uitje naar de zuiderburen, onder het mom van "het is nu dichtbij" (lees: toch nog 2 uur rijden!!). Door de regen was het rustig (lees: er waren veel minder parkeerplaatsen bezet als dat er ruimte was) en ondanks de regen hebben we een top-dag gehad.


Het regende nog een keer en we gingen naar de stad en lunchten uitgebreid om droog te blijven.


In Middelburg is een fantastische boekwinkel, waar je goed kan schuilen! Bovendien was het kermis en dat bood ook vermaak. Het Mini-meisje mocht na het vissen van eendjes kiezen en koos voor "shakes". Dat zijn van die cheerleader-pompoens, waar je ook andere leuke dingen mee kan doen :-)
De sliertjes lagen op een gegeven moment OVERAL in de caravan....
De oudste twee meisjes kozen bij het "vuilnis-ballen-gooien" voor dolfijnen, die in de dagen daarna op de camping werden vastgelegd.


Op de laatste avond bezochten we Zierikzee, mooi stadje met authentieke huisjes en grappige straatversiering.Zo, dat was de vakantie.
Ik schrijf er nog 1 blogje over - op verzoek - en dan weer het gewone werk.
Leuk dat je toch tot hier ben blijven lezen. :-)

1 opmerking:

Rensina Steursma zei

Zo te lezen en te zien hebben jullie een hele leuke vakantie gehad!
Mooie uitjes en wat grappig die foto's met de knuffels :)
Ben benieuwd naar je andere blogje.
Liefs, Rensina

Een reactie posten

Bedankt voor je berichtje!