Pagina's

vrijdag 11 oktober 2013

Beetje bezig met ... Art Journal Freedom Challenge #5

Elke laatste zondag van de maand maken Anoeska en ik een werkstuk uit een hoofdstuk uit het boek van Dina Wakley. En hier kun je lezen over het hoe en waarom.
De zondag van september liet even op zich wachten, maar werd gemaakt op de 1e zaterdag van de maand: op de Artjournal-dag!

Chapter 6 was Color Basics: Kleur heeft emotionele kracht en kan informatie geven over de compositie.
Primair, secundair en tertiair, warm en koud, kleurenschema's, verzadiging, tinten en schaduw en hoe kleuren mixen, het komt allemaal langs. Belangrijkste leerpunt voor mij - en dat had Dina ook al een keer tijdens haar workshop gezegd - is het beperken van je kleurenpalet tot 3 kleuren, waarvan 1 dominant. Dat werkt goed heb ik ontdekt.

Eén van de opdrachten in dit hoofdstuk was om 2 verschillende pagina's te maken vanaf hetzelfde startpunt. Daartoe sproeide ik rode, gele en bruine inkt op een acrylblok. Ook sproeide ik water en ik maakte een afdruk en een spook-afdruk. Dat gaf twee dezelfde gekleurde rechthoeken op de pagina. Daarna gebruikte ik stempels van .... (ik weet het merk natuurlijk niet meer!), teksten van anderen en letters van mezelf. :-)Spookafdruk

5 opmerkingen:

Rensina Steursma zei

Wat een mooie teksten heb je gebruikt!
Prachtige kleuren op de achtergrond.

Anoeska zei

Mooi zijn ze geworden! Leuke techniek ook om zo de achtergrond te maken. En de tekst van Thomas Acda maakt het geheel nog geweldiger! (Ik heb alle CD's....)

Unknown zei

Dat ziet er erg fleurig uit. Heel leuk gedaan.
Ik heb het boek ook net aangeschaft. Ik vind het heel interessant hoe ze de dingen beschrijft.

Groetjes Marlies

Anoeska zei

Bedankt voor je boekentip! Ik heb hem op m'n verlanglijstje gezet... :-)

Moon zei

Mooi zeg!! Het tweede lettertype vind ik heel bijzonder, met die hoge O-tjes.

Een reactie posten

Bedankt voor je berichtje!