Pagina's

woensdag 9 oktober 2013

Beetje bezig met ... een award en mezelf!


Wauw! Ik heb een prijs gewonnen!! De Liebster Award, een virtuele prijs die als doel heeft om beginnende bloggers en hun weblog beter te leren kennen, door hen te laten antwoorden op 11 vragen. Daarna nomineert de winnaar 11 andere bloggers en stelt weer 11 nieuwe vragen.

Uiteraard ben ik zeer vereerd en blij! Dankjewel Rensina! Het is altijd een fijn idee dat anderen mijn blog leuk vinden om te lezen en te bekijken. Maar om andere bloggers te selecteren voor een nominatie?! Dat lukt me niet hoor! Dat zijn er veel te veel, ik weet er wel meer dan 11! En ik kan niet kiezen :-). Er zijn zoveel leuke blogs op het wereldwijde web! Dus daarom draag ik de nominatie op aan al mijn volgers en medebloggers!! Bij deze! :-D

En de vragen van Rensina zal ik natuurlijk beantwoorden :-) Het is wel veel tekst hoor! Je kunt ook besluiten hier gewoon te stoppen. :-) Bij Round Robin boekjes zitten altijd een aantal pagina's om jezelf te introduceren. De foto’s hieronder zijn van mijn laatste 2 boekjes en geven een goede samenvatting van onderstaande tekst…


 


En hier de antwoorden:

1. Wat doe je in het dagelijks leven en wat zijn je hobby's?
In het dagelijks leven ben ik de vrouw van de Man hier in huis, ben ik de mama van 3 prachtige dochters (nu 9, 7 en 3 jaar) en ben ik collega op een financiële afdeling. Daarnaast ben ik ook nog dochter, (schone) zus, tante, vriendin, buurvrouw en klassenmoeder. En als die functies allemaal vervuld zijn en er blijft nog tijd over, vul ik die met creatief bezig zijn, internetten, sporten en slapen :-)

2. Waarmee/waarbij kun je nou echt je creativiteit kwijt?
Mijn creatieve interesse is heel groot, ik vind zoveel leuk – daar is mijn blognaam ook van afgeleid: beetje bezig met van alles en nog wat – en ik kan slecht kiezen. :-)  Ik doe het meeste met papier: kaarten maken, boekbinden & kartonnage, papierknippen, origami, collages maken, boekselen, artjournaling…. Maar ik guts ook zelf stempels, ik schilder, teken en doodle wel eens wat, ik heb aan keramiek en mozaïek gedaan, ik weet hoe mijn naaimachine werkt en ook mijn fotocamera, ik heb nog box met draadjes om te borduren….  Eigenlijk is het overkoepelende van alles toch wel mijn liefde voor letters. Bij bijna alles wat ik doe op creatief gebied, verwerk ik toch wel de 26 tekens van het alfabet.

Kalligrafie en Letteren, dat is echt mijn ding :-). Ik ben autodidact zoals ze dat noemen, ik heb het mezelf geleerd. Volgens mij kreeg ik op mijn 15e mijn eerste pennenset (en dat is dus al heeeel lang geleden) en heb ik in de loop der jaren cursussen gevolgd bij Lense Elsinga en Evert van Dijk en workshops gedaan met Elmo van Slingerland, Babs van der Graaf, Michel d’Anastasio, Gerda Drop, Trudie Demoed, Wim Gesink, Carry Wouters, Mary Koperdraat, Margreet Wanst, om er maar een paar in willekeurige volgorde te noemen.
Kortom: cijfers zijn mijn werk en letters mijn hobby en daar kan ik mijn creativiteit goed in kwijt.

3. Waarom ben je gaan bloggen?
Van alles wat ik maakte en weggaf, maakte ik foto’s. Ik heb mapjes vol op de computer. Maarja, het is veel leuker om het te laten zien, en mijn familie- en vriendenkring weet onderhand wel zo’n beetje wat ik maak :-s. Dus om één en ander gestructureerd vast te leggen en te laten zien, heb ik vorig jaar de stap gezet om een blog te beginnen. Ik vind het nog allemaal heel spannend, want ik vind het best (nog steeds) eng om mijn werk te showen. Maar de – veelal positieve – reacties zijn onwijs gaaf en helpen wel. Ze geven me de moed om door te gaan. En het lijkt ook wel of ik er creatiever van word :-).4. Wat zou je het liefst elke dag willen eten?
Gezond! Want ook bij mij gaat elke pondje door het mondje! Sport en ik zijn geen vrienden, toch probeer ik twee keer in de week een rondje te lopen. Gezond leven en eten met de schijf van vijf, je kent het wel maar dropjes en chipjes vind ik ook zo lekker!


5. Wat vind jij een eng beest?
Daar moest ik even over nadenken. Laten we het erop houden dat iets met meer dan 4 poten mijn voorkeur niet heeft.

6. Wat is je favoriete seizoen?
Lente! Omdat het nieuwe leven zo mooi zichtbaar wordt.
Zomer! Omdat we dan zo heerlijk buiten kunnen leven.
Herfst! Omdat er zoveel gezelligheid in zit en knutselen dan weer kan.
Winter! Schaatsen, ijs, wintersport en dito pret.
Help! Ik weet het niet!

7. Waar haal je je meeste hobby artikelen?
Uit de vuilnisbak? :-) Als ik iets weggooi denk ik vaak: heb ik dit nog ergens bij nodig? Daarnaast heb ik een kamer met rommeltjes, pennetjes, verfjes, draadjes en ander knutselspul. Ik heb dozen vol met losse papiertjes (“scraps” vind ik een veel chiquere naam) die ik ooit nog wel eens kan gebruiken (denk ik). En tenslotte zijn er dan nog winkels: die in het hobbysegment bezoek ik uiteraard graag, maar ook bij de grootgrutter, de doe-het-zelf-zaak, bij de steeds verrassende en altijd voordelige drogist en de AC-tion koop ik spulletjes….

8. Welke blogs volg je op de voet?
Pfjoei! Dat zijn er een heleboel, meer dan 100 en te veel om zo 1-2-3 op te noemen.
Er komt ooit een lijstje met door mij gevolgde blogs hiernaast in de kantlijn. Wordt vervolgd…..

9. Wat maakt je blij?
Blij ben ik wanneer degenen die ik liefheb blij zijn.

10. Waar haal jij je inspiratie vandaan?
Inspiratie? Ook weer breed begrip! Ik ben een enthousiast pinner, dus Pinterest is wel een favoriete plek. Daarnaast heb ik 3 planken met boeken over creatieve dingen. En verder word ik natuurlijk geïnspireerd door andere bloggers en kunstenaars. En ook door foto's, kranten, tijdschriften, de natuur, musea, mijn meisjes, een bepaalde vorm, het ritme van tegels op de stoep…. Ik zie altijd wel ergens iets in :-) 

11. Welk boek lees je momenteel?
Boek? Lezen? Daar kom ik toch helemaal niet aan toe? :-) Bovendien hou ik toch het meest van plaatjes kijken :-) Mijn creatieveboekenkast heb ik onlangs gepind, dus neem gerust eens een kijkje.

Zo, dit ben ik dus. Niet in het kort, want veel tekst en informatie. En als je tot hier gekomen bent, dan vind ik dat wel erg leuk om te weten! Laat je een reactie achter? Super!!
Dankjewel!

2 opmerkingen:

Rensina Steursma zei

Echt heel leuk dat je me linkt Bernardine! :)
Leuk om je antwoorden te lezen, lastig is het hé om op sommige vragen een antwoord te geven.
Dat had ik ook...
Groetjes Rensina

Dymphie zei

Prettig kennis te maken :) Leuk hoor en vaak heeeeeel herkenbaar (kiezen! spullen verzamelen! papier! etc. En je wil niet weten hoeveel blogs in mijn leeslijst staan)

Een reactie posten

Bedankt voor je berichtje!