Pagina's

zondag 1 september 2019

Beetje bezig met ... vakantiepret


Vandaag was de laatste vakantiedag! De boeken zijn netjes gekaft. Midi-meisje snuffelde door mijn washitape verzameling om de kleuren van schriften en boeken te matchen met tape :-)


Ik scrolde nog even door de foto's van de afgelopen maand op zoek naar creatieve projecten mijnerzijds. Zo waren daar nog 2 zomerkampen! Midi-meisje had als thema iets Russisch dus er moesten matroesjka-schortjes gemaakt worden, met een hart er op. Natuurlijk de avond van te voren , maar voor zulke opdrachten draait mijn naaimachine (erfenis van oma) haar naald niet om :-)Het thema voor het welpenkamp van het Mini-meisje was Mario. En haar nestje mocht als Wario. Dus met gele shirtjes, dito petjes en een snor.De petjes en shirtjes heb ik met flockfolie van namen voorzien.Over geel gesproken: In Kinderdorp is ook altijd alles geel.


Dit jaar was ik geen vrijwilliger, want ik heb net een nieuwe baan en het kwam niet zo uit. Wel maakte ik instructiekaarten met letters. Net als vorig jaar (zie hier).
Het thema was dit jaar "Cowboys & Indianen". Dus met wat ideetjes van Pinterest en een "finishing touch" van mezelf, waren er voorbeelden genoeg! Volgens de statistieken zijn er in 5 dagen 300 kaarten gemaakt. Dus volgend jaar ben ik er weer bij!En oja, ik was nog jarig in de vakantie! Omdat we de vorige dag net thuis waren gekomen, vierde ik het niet uitgebreid, maar er was wel taart! "Je koopt toch wel taart waar je naam op staat Mam?" riep Mini-meisje. Natuurlijk staat mijn naam er op! :-)

 
Er zat een prachtige kaart van Annick bij de post, waarvoor dank! Als je van kalligrafie houdt, is haar blog een aanrader. Hier een linkje: zot van letters

De bon die Midi-meisje had gemaakt (zie ook hierboven) besteedde ik de dag na mijn verjaardag aan spullies bij de AC-tion.Samen hebben we die avond lekker zitten spelen met letters en kleurtjes en ze wilde zelfs wel eens echt leren kalligraferen met een brede pen. Dus kreeg ze een lesje van mama...
"Eigenlijk best leuk om te doen, mam!".


Aan het einde van de vakantie pakte ik mijn gelli-plate weer op en kreeg ik vieze handen. De afdrukken met de plaat en acrylverf zijn telkens een prachtige verrassing van kleur en textuur. Binnenkort daarover meer!
 

2 opmerkingen:

Bertiebo zei

Jij verveelt je ook nooit hè. Superleuk allemaal!

Ageeth Mooij zei

Een creatieve vakantie! Leuk om het allemaal voorbij te zien komen!

Een reactie posten

Bedankt voor je berichtje!