Pagina's

woensdag 1 november 2017

Beetje bezig met ... schrijven op leer

Als je me volgt op Facebook of Instagram, dan heb je een aantal van deze foto's al gezien. Lees je hieronder verder, dan heb je het volledige beeld van een top zaterdag :-)

Het begon allemaal met dit blogje over schrijven op leer, dat ik ook op Facebook plaatste. Zo kwam ik in contact met Carin & Paul van Pontman Schoenen, een schoenenwinkel in Purmerend. Zij zochten iemand die in leer kon graveren op de speciale dag dat zij de schoenen van het merk Van Bommel extra aandacht wilden geven, de Van Bommel-dag.


En zo kwam het dat ik afgelopen zaterdag naar Purmerend reed. Nu met mijn eigen houtbrander (en met die van Cathalijne als reserve in de tas :-) )


Ik zat middenin de winkel en iedereen die een paar schoenen kocht, mocht bij mij een persoonlijke sleutelhanger laten beschrijven. De sleutelhangers waren gemaakt van restanten leer, een schroef en een sleutelring.

Tekst vrij naar Coco Chanel
Eigenaar Paul Kuijt had een paar Van Bommels van zichzelf ter beschikking gesteld om als voorbeeld te dienen. Dus daar mocht ik  "op los gaan", zoals je ziet :-)
Het was echt een hele drukke en succesvolle dag met heel veel gezellige mensen.


De eerste klant wilde zijn initialen gezet hebben op de net aangeschafte riem en daarna was het een doorlopende voorstelling....
Uiteindelijk heb ik heel veel sleutelhangers beschreven met namen of initialen of automerken.


En tenslotte ook nog een paar schoenen persoonlijk gemaakt voor een meneer. Dat was zo gaaf: nieuwe schoenen kopen en dan meteen je naam er op laten zetten. Unieker kan bijna niet. Dat wil ik nog wel eens doen. Volgens mij heeft de Man in huis ook ergens nog een paar Van Bommels in de kast staan. Dus ik heb weer een uitdaging.... :-)


Foto's zijn gemaakt door mij (groot) en door Pontman Schoenen (klein formaat).

3 opmerkingen:

Sarah zei

Wat tof!

Nota Bene zei

Wat ziet dit er een leuke en gezellige dag uit. Heel tof, die gepersonaliseerde sleutelhangers. En die meneer die zijn eigen naam op zijn gloednieuwe schoenen liet zetten, vind ik echt wel stoer! (Zou ik zelf nooit durven...)
Groetjes, Nele

Annick zei

geweldig origineel idee was dit. Ik zou wel schrik hebben om een spelfout te maken ! Annick

Een reactie posten

Bedankt voor je berichtje!