Pagina's

dinsdag 10 oktober 2017

Beetje bezig met ... image transfersEen poos geleden - 18 juni om precies te zijn - heb ik in een workshop van Birgit Koopsen geleerd hoe je foto's of plaatjes op papier overbrengt (vandaar dus image transfer) .


Eerst maakten we een aantal mooie achtergronden met behulp van de gelli plate. Van dat proces heb ik even geen foto's.
Daarna brachten we met behulp van gelmedium de foto over op het gedecoreerde papier.


Dit is de link naar het filmpje van Birgit waarin ze laat zien hoe je e.e.a. moet doen.Tja en een plaatje is leuk. Maar ik wil er altijd graag wat letters bij en heb wat quotes gegoogeld....


Het plaatje kan van te voren ook al ingekleurd worden met verf, dat "transfer"je dan mee, zoals hier bij dit meisje is gebeurd. Ik kon het niet laten om er snel een tekstje bij te zetten :-)


Hierboven zag je - tussen de tekst door - mijn resultaten van de workshop. Maar ondertussen ben ik thuis ook bezig geweest met (als het goed is copyrightfree) plaatjes en tekst. 


Met eigen foto's is het ook mooi. Dit hier zijn mijn - reeds overleden - schoonouders. Maar van onze meisjes heb ik er ook een paar gemaakt, maar die zijn natuurlijk niet voor plaatsing geschikt alhier :-)
 

Kortom, een onwijs leuke techniek. Ga ik nog wel eens een keer resultaten van laten gezien, want ik heb nog ondergrondjes genoeg :-).

4 opmerkingen:

Ageeth Mooij zei

Prachtig!! Goed dat je geen foto's van je dochters laat zien. Je weet maar nooit waar anderen die afbeeldingen voor gebruiken!

Godelieve zei

Mooie reeks met een leuke techniek.

Nota Bene zei

Prachtig! Die techniek lijkt me echt leuk en de combinatie met jouw lettertjes is perfect.
Groetjes, Nele

Annick zei

ziet er een héél leuke techniek uit. Tof gedaan!

Een reactie posten

Bedankt voor je berichtje!