Pagina's

donderdag 6 juli 2017

Beetje bezig met ... Olivier, Philip, Simon, Xavi & Maxim


In de vorige weken waren er veel meisjes. Vandaag 5 rompers voor 4 nieuwbakken jongetjes!
Olivier en Philip zijn een tweeling van mei en de kleinzonen van een vriendin van mijn overbuurvrouw M.

Simon is het 8e kleinkind van mijn overburen H. & A. Op een middag stond ik met opa A. te kletsen, zo rond 17 uur, de baby was net een uur oud. En 's avonds om 19 uur gingen opa & oma met een romper naar het ziekenhuis op kraambezoek!!Ik had dit blogje dus ook "snelle rompers" kunnen noemen. Die van Xavi was er ook eentje in de vlugge categorie. Vriendin E. appte enthousiast dat ze weer tante was geworden. En of ze de volgende dag een romper mee kon nemen als het nieuwe neefje zouden gaan bewonderen. Dat kan niet altijd, maar nu lukte het wel. Overigens maakte ik voor het zusje, Livia, in 2015 ook al eens romper :-)
 

Het verhaal achter de laatste rompers van vandaag deed een beroep op mijn inventiviteit! Via de app kreeg ik de vraag van één van de juffen op school: "Graag 2 rompers voor hetzelfde kindje, hij heet Mixim". Nu ben ik qua namen best het één en ander gewend - zeker omdat ik rompertjes beschrijf - maar deze naam vond ik bijzonder en had ik nog nooit gehoord, dus ik heb nog expliciet even nagevraagd of alles OK was.
En het was OK. Op de achterkant de naam van het zusje, met streepje op de E. En op de andere de naam van opa & oma. Prima, iedereen blij. 

Maar je voelt hem al aankomen: toch niet OK. Want oma sprak mij aan dat de rompers super waren, maar dat de naam niet goed was. Geen Mixim, maar Maxim en of ik dat kon veranderen? Dat kon ik gelukkig. Met wat kunst- en vliegwerk. En als ik je dit niet had verteld, had je het nooit gezien toch? :-)
1 opmerking:

Miranda V zei

Lekker bezig, leuk! En fantastisch opgelost zo!!

Een reactie posten

Bedankt voor je berichtje!