Pagina's

woensdag 17 februari 2016

Beetje bezig met ... 2015Gelukkig Nieuwjaar? Is dat niet een beetje laat? Welnee, elke dag is toch het begin van een nieuw jaar! En het komt zo: het eerste postje van een nieuw jaar is een terugblik op het oude, althans dat was in 2013, 2014 en 2015 het geval :-) En dit berichtje is het eerst in 2016, dus het klopt!

Blogger zegt dat ik op 17 december 2015 mijn laatste bericht postte. Dat is dus 2 maanden geleden, een soort van blogpauze, zullen we maar zeggen. Maar ik heb gelukkig niet stil gezeten. Daarover binnenkort meer. Eerst nog even het afgelopen jaar op een rijtje :-)

Het is wel een lange rij geworden, met veel nog niet gepubliceerde kiekjes.....

 
JANUARI  Grappig om terug te zien: ik ben eigenlijk best wel consequent met "te laat" zijn.Vorig jaar januari volgende ik een workshop "Poppetjes tekenen" bij de Craftorij door Marieke Blokland. (zie de foto hier boven)

 

Maar op die dag plaatste ik een blogje met foto's van de vorige workshop die ik bij Marieke volgde: Achtergronden voor in art-journals....Dus vandaag zet ik hier dan maar de resultaten van de poppetjes.... :-)Het is even geleden, leuk om de resultaten weer te zien. Het was gaaf om te doen. Gauw nog maar eens proberen!

FEBRUARI

Witte acrylverf op canvas
In februari eindigde mijn cursus kalligrafie. Eens in de 2 weken volg ik lessen bij Mary Koperdraat in Amersfoort. Samen met nog 5 anderen lekker oefenen en uitproberen.

 


Het is een fijn clubje gelijkgestemden die graag schrijven, inspiratie opdoen en elkaar ook weer inspireren. Het thema van deze lessenreeks was kapitalen en hier wat resultaten, waar ik later weer een kaarten van maakte.MAART
De postjes in februari vorig jaar waren minimaal, slechts 3, dus gauw door. Eind maart liet ik de resultaten zien van een boekje met mijn eerste koptische binding waarmee ik mee deed aan een boekbindproject van Boekbindcollectief 14 x 14.


Het binden smaakte naar meer en ik heb ook meerdere boekjes gebonden. Sterker nog, ik heb me zelfs opgegeven voor een boekbindproject met Belgische en Nederlandse boekbinders. Daarover zal ik later dit jaar nog bloggen, maar hier alvast een tipje van (de binnenkant) van de sluier...APRIL


Kaarten maken doe ik eigenlijk het hele jaar door. Beetje stempelen en/of knoeien met verf of sprayinkt (in het geval hierboven), nog wat letters erbij en op een gekleurd papiertje "gemat" en klaar is de kaart!

MEI
Geïnspireerd door de letters en video's van Kellie Moeller probeerde ik een penseelschrift uit. 


Hierboven 1 van mijn allereerste probeersels in dit lettertype dat - zoals de naam al zegt - met een spits penseel geschreven wordt. Het schrift ligt heel dicht bij mijn eigen handschrift, dus het gaat met goed af. De pen die ik gebruik is deze brush-pen van de Penstore. Het fijne aan deze pen is dat de haartjes goed in de puntvorm blijven staan, dat de ink watervast is en dat er losse navul-inktpatronen te koop zijn.


JUNI


In juni begon weer de uitdaging van de Craftorij. Twee maanden lang elke dag een correspondentiekaartje vullen aan de hand van een gegeven opdracht. Ik maakte alle 61 kaartjes en probeerde overal (handgeschreven) letters in te verwerken. Blijkbaar vonden meer mensen het mooi, want onlangs kwam ik op Facebook mijn eigen werk tegen als omslagfoto bij een onbekende dame. :-( Het watermerkje met mijn naam en website was er af geknipt... Dat gebeurde me al eerder (lees hier) en bronvermelding blijft wel een dingetje...


In juni kocht ik ook nieuwe stiften van Posca, waarmee ik op een zomeravond lekker buiten zat te tekenen....JULI
Wegens de vakantie had ik in juli een paar thema weken ingelast.


De foto van deze "Kom-in-de-Kring" kwam ik tegen en had opgenomen kunnen worden in het thema "Kunst in huis".En deze twee werkjes uit 1996 (!)  - waarmee ik alfabetten oefende - hadden nog opgenomen kunnen worden in de postjes met "vroeger werk" uit den ouden doos.


AUGUSTUS
Frankrijk was afgelopen jaar onze vakantie bestemming. Eerst 2 weken in Bretagne en daarna door naar het midden, naar Poitou Charentes.


Onderdeel van de vakantieuitrusting was een plakboek, lijm, schaar en een fotoprintertje van Canon, zodat ik tijdens de vakantie al foto's kon inplakken, met alle bonnetjes en souveniers er meteen bij :-)
Dit is een collage met foto's die het Maxi-meisje maakte van onze Franse vakantie. Ik zie er best leuk uit met zo'n blond knotje en een zwart jurkje toch.


SEPTEMBER


Eindelijk maakte ik af waar ik met Hemelvaart (in mei) samen met de meisjes al aan begonnen was: een schilderij van 1 meter bij 1 meter!Geïnspireerd was ik door de bloemen van Shelagh Duffet (zie hier de Pinterest-pin en hier haar Etsy-shop: Alice in Paris).Het doek heeft lang onaf in de huiskamer op de piano gestaan (heel artistiek!). Toen we in een september een feestje vierden hier thuis, trok ik een eindsprint! En nu is het klaar. En hangt het doek te pronken boven de bank. Het was eigenlijk bedoeld om in de tuin te hangen omdat-ie niet zo wil bloeien in het voorjaar, maar dat kan tenslotte altijd nog. Het fleurt hier de boel binnen in ieder geval lekker op :-)


OKTOBER
Van de 109 blogjes die ik postte in 2015 (gemiddeld 9 per maand), plaatste ik er slechts 3 in oktober. Soms zit het even niet mee, en lukt het niet om alle ballen hoog te houden. De bal "Bernardine" liep een beetje leeg, dus ik was een beetje minder actief achter de computer en op dit blog.


Niet actief met de computer maar gelukkig wel creatief...... Ik vouwde bloemen voor de juffen vanwege juffendag.....
 

....ik maakte een kaart met inhoud voor de 15e verjaardag van de buurjongen......


 
...... de jarige buurman kreeg een food-processor van zijn vrouw en van ons een bijpassend cadeau.....
 

.... en geinspireerd door de folder van de Lidl probeerde ik een nieuw lettertype.


NOVEMBER


Ook in november probeerde ik mindful te zijn......


Op onze voordeur - die afgelopen zomer geschilderd was - zette ik onze familienaam in een lettertype uit de jaren '30, uit de tijd dat ons huis gebouwd werd (Zit je nu te turen waar het staat? Nee, vanwege de privacy staan er geen letters op deze foto! :-) )


Mijn collega nam afscheid van de zaak om een wereldreis te maken. Het blad in het afscheidsboek mocht ik maken....


En daarnaast was ik ook een beetje trots: het Midi-meisje mocht haar verjaardag vieren en maakte uitnodigingen. Ze gaat steeds leukere letters schrijven.


DECEMBER

 


En toen was het alweer december! Dit plaatje vond ik een oud boek. Ik denk dat het zo 30 jaar oud is, of ouder. Wat een vondst!In de klas van het Mini-meisje is er een Sint-verkleedpak in de poppenhoek. Maar alleen met een hele grote staf....... De staf ging mee naar huis en een paar dagen later had-ie onder mijn handen "gejongd" :-) en waren er 2 kleine staven voor de kleuterklassen.Samen met het Midi-meisje maakte ik een surprise: een zwart Pietje dat haar nagels lakt. Het was voor hetzelfde klasgenootje als dat ze vorig jaar trok, maar deze keer was de eigen inbreng van het Midi-meisje groter en maakte ze de surprise grotendeels zelf.

 
Ook Maxi-meisje ging haar eigen gang en creëerde een TV voor een voetbalfan.


En zelfs voor het familiefeest - waar alleen dichten een verplichting was - maakte Midi-meisje een "krant" met groot nieuws en een hint naar het cadeau voor Opa. :-)

En toen was het kerst.....Met een porselein-stift beschreef ik bordjes. Bij de buurman kocht ik bonbons en toen had ik binnenkomer voor de kerstlunch bij de ene en het kerstdiner bij de andere familie :-)

Zo.
Dat was me wel een jaaroverzicht! Nu kan ik met frisse moed met 2016 verder gaan! Leuk dat je tot hier ben blijven lezen! Tot gauw!

4 opmerkingen:

Anoeska zei

Wauw! Wat een creatief jaar heb je weer achter de rug. Leuk om het zo een beetje bij elkaar te zien.

Miranda V zei

Leuk om al je creatieve projecten zo bij elkaar te zien. Heel divers en leuk dat je meiden ook zo creatief zijn!

Alet Venhuizen zei

Je kunt terugkijken op een geweldig creatief jaar zeg. Super!

Jolande zei

Leuk jouw jaaroverzicht, heel creatief allemaal.

Een reactie posten

Bedankt voor je berichtje!