Pagina's

woensdag 7 januari 2015

Beetje bezig met ... 2014


Eerst even dit - het kan nog net - dat 2015 een goed jaar mag zijn, in alle opzichten!
Gelukkig nieuwjaar!

En in deze eerste post van 2015 laat ik 2014 nog even de revue passeren. Een jaaroverzicht noemt men dat. Beetje laat, maar ach...


Begin januari deed ik me met een Art-Journal-dag bij De Craftorij. Dat is een dag met een creatieve workshop, bij één van mijn hofleveranciers :-) waar allerlei technieken worden uitgelegd. Altijd reuze gezellig en leerzaam. Naar aanleiding van die dag maakte ik dit lieve meisje thuis.


In februari was het flock-festival-festijn :-) en was ik helemaal in de mood van het flocken. Ik maakte t-shirts voor de meisjes voor op de wintersport en flockte ook een t-shirt met een eendje en een trui voor mezelf. Diezelfde trui heb ik op het moment dat ik dit tik aan. Hij zit heerlijk en de applicatie blijft er goed opzitten


Valentijnsdag was ook in februari. Ik maakte kaartjes voor het Valentijnsontbijt op mijn werk. Onlangs zag ik er bij het bureau van een collega nog eentje hangen :-)


Ginkelse heide in ochtendlicht
In maart eindigde de Winterfotojacht 2014. Op initiatief van Dymphie maakten nog 3 andere bloggers (Godelieve, Anneke en Jolette) en mijn persoontje foto's rond het thema winter. Als ik het nu zo terug lees en bekijk, was het toch wel erg leuk om te doen :-)Begin april gaf ik een workshop stempelgutsen tijdens de Kalligrafie- en Boekbindmanifestatie. Hierboven een deel van stempels die door mij gegutst zijn. De stempels zitten tegenwoordig in stroopwafelblikken van de Postcodeloterij en de letterbak doet dienst als opbergplaats voor mijn verzameling washi-tapes.In mei werd de Facebookpagina van Beetje Bezig een feit! Ondertussen heb ik al 135 likes. Vind jij het nog niet leuk? Klik dan hier. Dat vind ik dan weer leuk!


In mei ging ook het laatste boekje van Round Robin op de bus. Het was een lange ronde deze keer en ik kneep in mijn handen dat ik mijn eigen boekje terug heb gekregen. Bovenstaande foto is overigens al reeds gepind op Pinterest :-)

Opdracht 2: Mozaïek

In juni en juli deed ik mee met de Zomer Challenge: 61 dagen lang, elke dag een correspondentiekaartje maken. De uitdaging voor mij was om alle dagen iets met letters te doen (zou ik vaker moeten doen!) en om er niet te veel tijd aan te besteden :-) Het resultaat zijn 2 hele mooie boekjes en in 2015 zal ik hier nog een vervolgpostje over schrijven..... Wordt vervolgd.In juli kreeg ik ook nog een opdracht: op een kist kistletters zetten als afscheidscadeau van leerlingen van een basisschool.In augustus waren we op vakantie in Zeeland, klik hier en hier. En vierde ik daar ook mijn verjaardag. De tekening hierboven is geïnspireerd op het Zeeuwse meisje - Leuntje -  van Jan Willem Hament, een kunstenaar uit Zeeland.
September was een slechte blogmaand, slechts 2 postjes met rompers, eentje voor Rutger en eentje voor Fleur :-) In die periode begon ik ook met de wekelijkse rubriek donderdag-romperdag :-)
In oktober plaatste ik mijn eerste give-away
Nicole won de set met door mij gemaakte neon-kaartjes en daarover schreef ze weer een blogje.In november liet ik weer wekelijks op woensdag een kaartje zien: 20, 21, 22, 23, 24 en kwamen er ook diverse rompers langs. Zelf was ik het meest tevreden over de bordjes voor de koffie en thee die de ouderraad op de school van de meisjes uitschenkt.


December = feestmaand. Met de sinterklaassuprises gemaakt door het Maxi- en Midi-meisje
(en Mama :-) ). 


Tot slot de engel, gevild van wol, hangend in ons Kersthuis. Helemaal buiten mijn gebruikelijke comfortzone gemaakt en daarom nog leuker om er zoveel positieve reacties op te krijgen :-)

Dat was het jaar dan rond. In totaal heb ik 126 blogjes geplaatst. Met het hoogtepunt in oktober (17) en dieptepunt in september (2). Maar eigenlijk is oktober de inhaalslag van september, dus dan komt het gemiddelde van 10 per maand ongeveer uit. Kijken of dat in 2015 ook weer lukt.

Zo'n jaaroverzicht is even een klusje om te schrijven, maar ook goed voor mezelf om te zien wat ik allemaal gedaan (véél) en gemaakt heb (nog meer!). Ook in 2015 zal ik vast niet stilzitten. Er liggen nog genoeg uitdagingen in het "atelier van B." te wachten. De wekelijkse kaarten- en romperrubriek zullen voorlopig wel blijven. En ik hoop in het komende jaar nog meer met mijn letters doen, op papier of schilderijen of zo. Want dat vind ik eigenlijk het leukste! En wat vind jij het leukst?
Blijf je me volgen? En laat gerust commentaar achter, dat is ook altijd leuk :-)

5 opmerkingen:

Rensina Steursma zei

Wat een leuk jaaroverzicht!
Ik herken nog vele blogposts :)
Vind je eerste art journal echt geweldig geworden, moet je zeker even vaker gaan doen hoor.
Lieve groet, Rensina

Nicole Orriëns zei

Leuk zo'n overzicht!

Huisvlijt

Dymphie zei

Ach ja, die Winterfotojacht, was toch leuk he? (en heul veul werk... ;))
Mooi jaaroverizcht, je bent druk geweest, goed zo!

Tartelette Maison zei

Goed gevuld jaar maar leuke dingen. Beetje goed bezig zou ik zeggen. :-)

Anneke Wijers zei

Hoi Bernardine, bedankt voor je bezoek aan mijn blog. Ik zit net je foto van de stempels te bekijken. Geweldig zeg! Alles is leuk maar die zijn echt fantastisch!

Een reactie posten

Bedankt voor je berichtje!