Pagina's

maandag 29 december 2014

Beetje bezig met... Kerst 2014


En toen waren de kerstdagen van 2014 zomaar voorbij! Hier wat creatieve uitspattingen die bij deze tijd van het jaar horen, met kaarten, stallen en zelfs rompers. Let op: het zijn veel foto's!


Als eerste even heel iets anders: Deze engel maakte ik van wol door het te vilten. Er kwam geen naald of draad aan te pas!


Samen met een aantal vriendinnen hadden we een gezellige avond met wol van onder andere grebbeveld-schapen. Zie hier een heel koor van engeltjes als resultaat.


Traditioneel werd ons huis weer aangekleed in kerstsfeer. En dit keer ook de buitenkant, aan de voordeur want ik was eindelijk eens op tijd met het kopen van een krans!


De engeltjes van Dick Bruna voor het raam zijn al héél oud - het was reclamemateriaal voor de kerstzegel van 1995 - maar ze doen het nog steeds goed!


Net als vorig jaar (klik hier) ging ik weer bloemschikken met het Maxi-meisje en maakten we samen kerststukjes.

 

Het stokje met Gloria is een terugkerend kerstobject.
De beer is een creatie van dit jaar en maakte ik bij Dianne van Mooi van de Algemeer.


Een andere creatieve FB-vriendin (Mamalous) maakte deze schattige engeltjes die de boom sieren.


Toen ik op een middag thuis kwam van het werk, zat Maxi-meisje zelf kerstkaarten te knutselen! Die maken we altijd van oude kaarten van vorig jaar. Zelfgemaakte kaarten en kaarten met foto's bewaren we en de "gewone" kaarten worden in de jaren daarna verknipt en opnieuw geplakt.


Gezellig papiertje eronder en tekst erbij, geeft een leuk effect. Maxi-meisje moest nog flink doorwerken, want ze heeft de hele klas geschreven! Hulde voor haar goede planning. Zelf laat ik de kerstkaarten altijd schieten, want dat lukt planning-technisch nooit zo goed. Ik zit nu te broeden op een nieuwjaarskaart :-)


Wat wel goed op tijd was - oké net aan dan - was de kerstwens voor mijn collega's. Het patroon voor het doosje vond ik bij Aleida (google even op Merci en doosje en je vindt er nog meer!). Het gebruikte papier was ooit een verjaardagscadeautje van diezelfde collega's, dus dat maakte het een nog leuker geschenk...


Met Kerst is het ook dat ik mijn verzameling kerststallen uitstal :-). Vorig jaar liet ik al een deel van mijn verzameling zien (klik). Deze hierboven zijn handgemaakte vingerpoppetjes uit Bolivia en uit Duitsland geïmporteerde rendieren (door mijn schone zus). Dit jaar kwam ik op het idee om ze op een kurk te zetten! Dat staat toch een stuk leuker.


Dit zijn de nieuwste leden van de "stal", gekocht tijdens een weekendje Maastricht met vriendinnen. Ze zijn niet groot, ongeveer 3-4 cm. En helemaal hip in neonkleuren. 
Daarnet heb ik in de kamer nog even geteld, er staan er ondertussen 19 :-) Het Mini-meisje kan er heel zoet mee spelen. Soms vinden we - net zoals ik vorig jaar al eens op de foto zette (klik)- alle herders in de ene hoek van de kamer en de Maria's in de andere :-)


En tot slot beschreef ik vlak voor de feestdagen nog een romper, voor de mama van 2 meisjes.


In opdracht, van hun papa via mijn collega. Op Kerstavond mocht het meisje hem aan.


Dat is nog eens een mooi kerstcadeautje!

4 opmerkingen:

Unknown zei

Wauw ik vind die engeltjes van wol echt helemaal geweldig. Hoe doe je dat?
En het kerstkaarten idee moet ik ook onthouden! Nuttig en ook nog een leuk recycleprojectje!

Nicole Orriëns zei

Ik vind die engel echt schitterend! Die zou ik zo kopen als ik hem in de winkel zag!

Huisvlijt

Rensina Steursma zei

Wat een leuk idee het hergebruiken van oude kerstkaarten!
Lekker goedkoop en toch met een eigen twist.
Je kerstknutsels zijn allemaal erg leuk!
Groetjes, Rensina

Unknown zei

Eerst wens ik je een creatief 2015.
En dan, . . . . . . . wat een verhaal en foto's. Zo leuk om te lezen.

Groetjes Marlies

Een reactie posten

Bedankt voor je berichtje!