Pagina's

zaterdag 31 januari 2015

Beetje bezig met ... workshop van Marieke Blokland


Made by Marieke Blokland
Dit wordt een lange post met veel foto's! En op het moment dat dit blogje online komt, volg ik een workshop Poppetjes tekenen van Marieke Blokland bij De Craftorij.In oktober 2014 volgde ik ook al een workshop bij  haar. Toen maakten we achtergronden voor Art Journals. Eén van de dingen die ik toen leerde, is om je te beperken tot maximaal 3 kleuren en zwart + wit. Wat ik ook leerde is dat het de kunst is op tijd te stoppen. Een inkoppertje, maar toch ook weer even een eye-opener....
 

Overigens kun je ook met weinig kleuren even goed vieze handen krijgen hoor! De oplettende lezer spot nu een zeldzaam moment op dit blog!! Inderdaad een foto van mezelf :-)Made by Marieke Blokland
Hier eerst eeen paar van de poppetjes die Marieke teken. Nog even over Marieke zelf: buiten het feit dat ze als Mixed-media kunstenares mooie dingen maakt - en overigens ook een leuk boek over Art Journaling geschreven heeft - is ze ook nog aardig, leuk en inspirerend! En lekker jong, vooral dàt :-)
Maarja, er komt natuurlijk een tijd dat alle workshopgevers jonger zijn dan ik :-D


Made by Marieke Blokland
Ergens op het wereldwijde web kwam ik een link naar een interview met haar tegen. Eén van de vragen was waardoor ze het meest geïnspireerd werd. In haar antwoord kon ik me goed vinden...Made by Marieke Blokland
"Inspiratie is niet het probleem. Inspiratie vind ik in alles om me heen. De grote uitdaging van tegenwoordig is - denk ik- dat we een plek te vinden waar je niet overweldigd wordt door alle hedendaagse inspiratiebronnen. Websites zoals Pinterest helpen echt niet. Je blijft er hangen op zoek naar meer en meer inspiratie maar uiteindelijk doe je helemaal niets.", aldus Marieke.
Zo herkenbaar! Ik kan zo een hele avond op Pinterest rondneuzen, klikken en pinnen op 1 van mijn 60 "moodboards". Heerlijk om te doen, maar uitermate verslavend en aan het eind van de avond bedenk ik me dat ik ook iets creatiefs had kunnen doen met mijn handen.....Kortom: gewoon doen!Made by Marieke Blokland

Dus laat die handen wapperen en creëer! Het hoeft niet meteen mooi te zijn, maar oefen en blijf bezig. Dat is ook de reden dat ik af en toe een workshop volg: Voor inspiratie, om er even uit te zijn en dat ik dan ook daadwerkelijk iets doe! En dan thuis nog meer zin heb om door en verder te gaan :-)


Dit is het uiteindelijke resultaat van de workshop in oktober vorig jaar: 12 kleurrijk bewerkte losse bladzijden van 300 grams papier, ingebonden tot een boekje met koptische steek.


Dat inbinden deed ik niet op de workshop. Dat deed ik thuis - zoals je ziet :-) - aan de hand van een filmpje over het inbinden van lossebladen van Sea Lemon (overigens een hele fijne site als je van boekbinden houdt).Nog even een (niet scherpe) foto van hoe dat er dan uitziet, dat het inbinden met 6 lossen naalden en dito draadjes...


Zie hier het resultaat! Hieronder een aantal bladzijden binnenin, die ik al gevuld heb met "boeksel-tekeningen". Er zijn nog genoeg pagina's leeg en die zal ik proberen vandaag op de workshop te vullen. Met poppetjes. Ik ben benieuwd!!


En tenslotte de laatste pagina :-)

1 opmerking:

Nicole Orriëns zei

Wat een leuke schilderstijl heeft ze. Ik vind die poppetjes erg mooi.

N.B. het interview met jou over hardlopen staat nu live op Ren mama, ren!

Huisvlijt

Een reactie posten

Bedankt voor je berichtje!