Pagina's

dinsdag 28 oktober 2014

Beetje bezig met ... Retreat 2014

Resultaat dag1
WAARSCHUWING: veel foto's!! :-)

Afgelopen was het Retreat-weekend van De Craftorij. Een retraite en rustgevend weekend in een hotel om 2 dagen creatieve workshops te volgen, te genieten en plezier te maken met gelijkgestemden. Heerlijk! Echt even er uit.  
In een stad op fietsafstand van huis, dat dan weer wel, maar dat mocht de pret niet drukken!De eerste dag startte onder leiding van France Papillon en maakten we van papier, karton, verf, gesso en draad een Art Journal-boekje, met een koptische binding. Ik wil deze nog graag meerdere malen oefenen, het geeft zo een mooi resultaat.


Na de lunch gingen we daar met allerlei technieken een aantal pagina's vullen.Niet meer gecontroleerd, maar meer op een vrije manier werken. France gaf dan opdrachten.Bijvoorbeeld om een pagina eerst te vullen met kleur, textuur en daarna 3 elementen die de aandacht van het oog trekken.Bij een volgende opdracht moesten we in een clubje van 4 allevier een opdracht bedenken voor op de pagina. Ons groepje (Karin, Miranda, Christa en ik) koos eerst voor kleur, toen voor tekst met een stencil, daarna de bloemen en tenslotte het gestempelde gras.

 

Erg leuk om te doen, want dan krijg je dus 4 verschillende en toch dezelfde bladzijden van.


Mijn pagina is natuurlijk die ene met de tekst erbij :-)


En tenslotte moesten we in stilte (maar dat lukt echt niet hoor met 40 dames!) een laatste pagina vullen, over hoe je je gevoeld had die dag en dat in kleur en textuur tot uitdrukking te laten komen. Roze met oranje, ik was best blij!


's Avonds hadden we een heerlijk diner en met een uurtje extra slaap begon de volgende dag.

Made by Andy Skinner
Zondag deed Andy Skinner de workshop. Het doel was om 2 muurhangers te maken.


We leerden "distressing and aging techniques" met zijn nieuwe verflijn. We werkten met foam-board dat met allerlei media en verf werd behandeld om het oud, verweerd en/of roestig te laten lijken.


Het werken met deze technieken en materialen was zo buiten mijn comfortzone! En dat was dan ook net de reden dat ik me had ingeschreven voor deze dag. Om eens helemaal iets anders te leren.


Halverwege de middag zat ik dus ook helemaal stuk. Alles was zwart en donker en ik zag er niets in. Gelukkig kreeg ik "tips & tricks" van mister Skinner - hij werkt veel met doodshoofdkopjes (skulls) en op Facebook zag ik iemand langs komen die hem mister Skuller noemde! :-)

Resultaat dag 2

En na een middagje ploeteren lukt het dan toch om wat leuks in elkaar te zetten!


Zelfs met de laatste restjes, kwam er nog iets onder mijn handen vandaan!  
Oei, ik ben een spijkertje kwijt, zie ik nu, nog even zoeken en anders heb ik zelf nog wel een roestige  :-)

Kortom, het was een heerlijk weekend! Volgens mij kan ik gaan sparen voor een volgende x!

4 opmerkingen:

Joyce zei

Ziet er mooi uit :) De koptische steek is inderdaad erg leuk om te doen, ik heb zelf ook al een paar boekjes op die manier gemaakt. Ik kan me voorstellen dat de Andy Skinner workshop moeilijk voor je was. Ik vind zijn stijl helemaal fantastisch ;) Jammer dat ik er pas zo laat van wist, anders had ik me ook voor het retreat ingeschreven :)

Petra zei

ziet er leuk uit. en het was zeker een heerlijk dag voor mijn.

Unknown zei

Ik was je al op een foto tegen gekomen. En dan is het leuk om het verhaal van je 2 dagen te lezen. Mooie creaties zijn het geworden.

Groetjes Marlies

Tamara zei

het was een topweekend Bernadine, ben blij dat ik je heb leren kennen.Op naar volgend jaar!
Groetjes Tamara

Een reactie posten

Bedankt voor je berichtje!