Pagina's

donderdag 6 maart 2014

Beetje bezig met ... Winterfotojacht 2014

Afgelopen zaterdag was het 1 maart en is de linkenlijst voor de Winterfotojacht geopend! De resultaten van aanjagers Godelieve, Dymphie, Jolette, en Anneke staan er al op. Net als die van 7! anderen. Hier mijn resultaten:

CONFETTI
T-shirt dat het Midi-meisje maakte voor Valentijnsdag met flockfolie.

BLOEM
Deze (een beetje overbelichte) krokussen vond ik al eind februari in het bos.ZWART-WIT

Dit is Dorus, al meer dan 40 jaar mijn allerliefste :-)
(Hij heeft wel al jááááren concurrentie hoor!)
SERIE
Tomatensoep à la Maxi-meisje. 
IJSBEER
Ken je dat? Zo'n wantje alleen? Want de andere is verdwenen?
En daar stond nog wel zijn mama op! Arme kleine ijsbeer.
SCHADUW
Deze dame (met een knotje) staat in onze tuin.
 


BOKEH

Dit vond ik een moeilijke opdracht. Bokeh drukt de kwaliteit van de onscherpte in een foto uit (Bron: Wikipedia). Uiteindelijk heb ik gekozen voor een foto van Tak, Takkie en Aknitak, in een kom terwijl hun huisje wordt verschoond.
 
 

JOUW KLEUR
Eigenlijk vind ik veel kleuren mooi en is mijn leven verre van kleurloos. Maar met drie meisjes in huis, overheerst roze toch wel het meest, denk ik  :-)GEVLEUGELD
Drie engeltjes gekleurd door mijn 3 engeltjes :-)LIJNEN
Poldermolen uit Noordlaren (Groningen)
(klik)KOUD HÈ?
De hei in de vroege ochtend.
Ik plaatste deze foto al eerder op het blog van de Winterfotojacht zelf (klik).
BLOEMETJESSERVIES
Voor de jacht op het servies maakte ik rare caperiolen (klik). Tot ik me bedacht dat in de kelder nog mijn eerste uitzet staat.... Van toen ik ooit op kamers ging :-)
GEZICHT OP EEN ONVERWACHTE PLAATS

Heee, er zit een boos mannetje op ons klimhuisje in de tuin!WINTERS ZELFPORTRET
Dit ben ik :-)
De oplettende kijker ziet ook de Man in huis en het Midi-meisje op skies!

En dan nog de bonustracks:

HERHALING
Zaans hotel.
 


STRIJKLICHT
Pec Pod Snezkou in Tjechië. Deze staat ook al gepost bij de Winterfotojacht (klik). Ik heb hem voornamelijk gekozen voor de sneeuw :-) En tussen de wolken door is er één straaltje zonneschijn te zien op de groene weide. Ik weet niet of het echt strijklicht is, maar anders kan de danseres van hierboven bij 'schaduw' ook nog meedingen naar de 'strijklichtprijs' :-)


NOSTALGIE
Van daar waar ik nu woon en van daar waar ik vandaan kom...

Zo. Dit was de Winterfotojacht 2014, zonder winter :-). Ik vond het een erg leuk project, heb er veel van geleerd (zowel op foto- als op blog-gebied) en erg veel plezier gehad. Grappig vond ik het dat ik bij een aantal onderwerpen (herhaling, nostalgie) makkelijk foto's maakte en dat ik met een aantal (lijnen, bokeh en schaduw) steeds vastliep. En dat het uiteindelijk dan toch lukt, dat is wel weer kicken.

Dankjewel Dymphie voor dit leuke initiatief, dankjewel medejagers Anneke, Jolette en Godelieve voor de inspirerende logjes en plaatjes en ook dankjewel voor alle deelnemers en volgers!

Mocht je al mijn logjes op het blog van de Winterfotojacht willen lezen, dan vind je die hier. (klik)

En nu: op naar de lente! 

14 opmerkingen:

Debby zei

Toffe reeks! Een mooie jacht is het geweest zo te zien. Weer heel andere foto's dan bij de anderen, dat blijft leuk. Ik vind je zelfportret mooi gevonden. De lijnen van de molen super en ook het ijsbeertje is een leuke vondst!
Groetjes Debby

Rensina Steursma zei

Wauw wat een prachtige foto's zeg!
Erg leuk om te zien hoe je bij sommige titels bijzondere plaatjes hebt gevonden.
Lieve groet, Rensina

Rika zei

Een mooie reeks foto's met leuke verhalen erbij,
ik krijg zin in Tomatensoep, ik denk dat ze straks op het menu staat. :)

Anoniem zei

heel mooi !!!!!!

Moon zei

Mooie reeks heb je gemaakt zeg!! Tak, Takkie...? ik moest echt even kijken, je hebt een heuse familie Tak, wat leuk! En de bokeh is dus best goed gelukt. Vind het ook een lastig onderwerp. Vind de serie ook erg goed! Mooie nostalgiefoto's, de eerste is me duidelijk, maar die tweede, geen idee, maar wel een supermooie foto! Ik ben nog steeds niet helemaal klaar... ik heb nog eventjes ;)

Godelieve zei

Je hebt de opdrachten leuk en mooi ingevuld! Confetti, goed bedacht!! Dorus is een onmisbare schat, dat zie ik zo! Toch nog een bloemetjesservies gevonden :) Je hebt soms meer dan je denkt, en zo komen die nostalgische schatten ook nog eens in beeld.
Tof om te bekijken EN te lezen allemaal!

Dymphie zei

Wat een leuke reeks. Een boel orginele foto's. Mooie schaduw, mooie herhaling, en ach, die arme ijsbeer :) Dat servies kan ook nog meedoen als nostalgie. Complimenten aan de kok, ziet er lekker uit! (misschien een foodblog in het verschiet?)

Dank je wel voor het meedoen en alle hulp!

Jolette zei

Originele serie foto's!
Mooi subtiel die foto van dat beeldje met schaduw!
Goed bedacht die ijsbeer.....
Leuk hoe je je gezin terug laat zien in je foto's Bernardine!

Jeany zei

De schaduw foto is echt mijn favoriet, de schaduw is zo sterk, bijna een echt mens ;)) super foto. Maar tak en consorten ( mijn zoon had er ook ooit 100) ook kei leuk. Mooi om te zien, groetjes van een mede fotojager.

iene zei

wat een leuke serie. als ik het zo bij elkaar zie denk ik dat ik volgende keer (als er een volgende keer is...) toch ook mijn best ga doen om mee te doen. de schaduwfoto vind ik het leukst, maar als soepliefhebber had de serie ook mijn volle aandacht ☺ (leuk idee trouwens, voor een serie!)
groetjes, Evelyn

Regina de Koning zei

Heel leuk dat we je foto's mochten zien. Schaduw foto geweldig en mmm soep lekker hoor. Je bloemetjes servies top!! Hele leuke serie.

KnutzEls zei

Ook jij bent de keuken in gegaan voor de serie, net als ik. Maar dan worden het toch weer andere foto's. Dat is juist zo leuk aan zo'n challenge. Ook de andere foto's vind ik top, met name je schaduwfoto, heel sfeervol.

Anneke zei

Heel originele foto's! Een feest om naar te kijken! Je zelfportret is ook top!

Gerrina zei

Wat is het leuk om hier weer totaal andere foto's te zien! Mooi die van herhaling en bokeh, origineel de confetti en de schaduw-foto zo mooi! Wat een genot om jouw reeks te bekijken! Groetjes, Gerrina

Een reactie posten

Bedankt voor je berichtje!