Pagina's

zondag 1 september 2013

Beetje bezig met ... Art Journal Freedom Challenge #3

Elke laatste zondag van de maand maken Anoeska en ik een werkstuk uit het boek van Dina Wakley.
De opdracht van vandaag laat nog even op zich wachten, die van juli is vervallen vanwege de vakantie, maar die van juni ligt hier nog....

Chapter Four stond in het teken van proximity. De letterlijke vertaling is: het principe dat de relatie tussen de elementen van een compositie helpt te definiëren. Samenhang, zou volgens mij ook een passend woord zijn.

Eén van de opdrachten - Breaking the Rules - is om een pagina te maken met een groot alleenstaand onderwerp, zonder samenhang met iets. En hoe ziet het er dan uit als je het inkadert? Het uiteindelijke doel van het kader is dat het een visueel gewicht geeft, het helpt om de aandacht van je oog naar het onderwerp te krijgen. Even proberen:


Zonder kader


Met kader

Ik ben er nog niet uit. Wat vind jij?4 opmerkingen:

Moon zei

Mooi! De aandacht van mijn ogen gaat het meest naar het onderwerp bij degene zonder kader. Het kader leidt mij juist af...

Anoeska zei

Oeps... Ik had je net gemaild met de vraag of we dit nog gingen doen... Het is me een beetje door het hoofd geschoten geloof ik... Ik ga er van de week nog even voor zitten. Sorry het komt dus wat later!

Ik las trouwens net nog eens jouw reactie op mijn kunstige letters en over (schets)boekjes enzo. Weet je waar ze ook echt leuke hebben?? Paperchase! Ik was er gister even op het station in Rotterdam en ging natuurlijk weer naar huis met twee stuks! Een 'scrapbook' met gekleurd papier, hier ga ik zentangles in plakken. En een boekje met een kraftpapier omslag met een goudkleurige bedrukking erop. Ik denk dat ik hierin ga doodelen. Het is een dik maar heel licht boekje dus het kan makkelijk in mijn tas overal mee naartoe.

Anoeska zei

Oh! En ik vind die met het kader juist ontzettend gaaf!

Rensina Steursma zei

Ik vind die met het kader mooier, is een beetje vrolijker ofzo. Die andere vind ik wat te kaal/wit.

Een reactie posten

Bedankt voor je berichtje!