Pagina's

zaterdag 16 februari 2013

Beetje bezig met ... een nieuwe guts

Op diverse stempel-guts-blogs had ik hem al voorbij zien komen: de zeer smalle guts met de bolle kop, voor het fijnere werk. Even googlen gaf als resultaat dat-ie in Arnhem te koop is. De verzend- of parkeerkosten heb ik uit kunnen sparen, want collega J. ging toch naar de stad en bracht hem mee.
Goed geregeld!

Meteen maar even samen met de rest van mijn gereedschap op een foto vastgelegd.
Van onder naar boven:
  • Het afbreekmesje heb ik - na het nemen van deze foto - ingeruild voor een chirurgenmesje, zo eentje met een scherpe punt. Dat werkt nog beter, zeker bij rechte lijntjes.
  • De guts met de zwarte houder is een combinatie van een kalligrafiepenhouder met een Speedball v1. Uit nood geboren, maar goed werkbaar.
  • Abig behoeft volgens mij geen nadere toelichting. Prima en betaalbare beginnersset met houder en 4 gutsen en 1 mesje.
  • En tenslotte mijn Tif-exemplaren. Für Deutsche Linolschnitt. ;-) Afgelopen zomer gevonden in een boekhandel in Geldrop, ergens onderin een stellingkast. Als een kind zo blij mocht ik ze meenemen voor een weggeefprijsje (dus niet de 12,95 die op het doosje staat, waarvan ik overigens het vermoeden heb dat het ook nog guldens waren!). Het ene setje was compleet met een houder en 5 gutsjes. Het andere betrof alleen een houdertje (de bovenste) met een ander systeempje waar de gutsjes van zijn broertje niet in passen. Ook die van Abig en Speedball passen niet (vandaar de andere oplossing met de v1), dus nu kan ik nog op zoek naar de originele gutsen. Daar zit echter niet zo'n druk achter, want ik heb nu alle soorten en maten en kan me genoeg uitleven. ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je berichtje!