Pagina's

zondag 7 juni 2015

Beetje bezig met ... Zomer Challenge #1

Net als vorig jaar organiseert De Craftorij weer een zomerse uitdaging: De Craftorij Zomer Challenge. Het is de bedoeling om van 1 juni tot en met 31 juli 2015 elke dat een opdrachtje te maken op een correspondentiekaart (ja gewoon die van de HEMA van 10,5 x 14,5 cm). Daar maak je dan een foto van en die zet je dan op een speciale pagina op Facebook.

Ik heb vorig jaar ook meegedaan aan deze uitdaging en het was ontzettend leuk om te doen Klik hier voor de kaarten van vorig jaar. Elke dag een kaartje maken, lukt me niet altijd. De kunst voor mij is echter om er niet te veel werk van te maken - perfect hoeft niet! - maar gewoon mijn eerste ingeving uit te werken. En de andere uitdaging die ik mezelf opleg zijn natuurlijk kaarten met letters van mijn hand :-)

Hieronder de opdrachten van de eerste week.....

#CZC01: Gebruik 2 of meer label(tje)s


Kaartjes zijn allemaal van gekochte kleding (voor de meisjes). En de lintjes trouwens ook, je weet wel die bij je schouders zitten om het shirt netjes te laten hangen, maar thuis hoeft dat niet... Tekst is geschreven met een roze Posca-pen, 0,7 mm.

 #CZC02: Verwerk een quote / spreuk


Lach zoveel als je ademt en heb lief zolang als je leeft. Geschreven met een zwarte brush-pen en een rode fineliner.


#CZC03: Inchies
 

Inchies zijn vierkantjes van 2,54 x 2,54 cm. Of tweeenhalve centimeter in mijn geval.... Gemaakt van papier van Stampin' Up! dat ik bij Margriet Creatief heb gewonnen. Tekst in mijn nieuwe penseel-lettertype. Ik verwacht dat dat lettertje nog wel vaker langs zal komen. :-)

#CZC04: Circus


Dit was de eerste opdracht waarbij ik even moet slikken. Die laat ik dan even liggen en uiteindelijk is er dan een plop en dan heb ik een idee. Getekend en geschreven met zwarte fineliner.

#CZC05: Je hobbyplekLaten we er van uit gaan de bovenstaande tekst volledig van toepassing is op mijn hobbyplek :-) Ik geloof niet dat dat nadere toelichting behoeft. Tekst geschreven met zwarte fineliner en een brush-pen op een ondergrond van een restje fluoriserende roze en oranje acrylverf.

#CZC06: Upside down


Ondersteboven! Tekst van Loesje met fineliner (Posca, zwart en rood 0,7 mm), onlangs gekocht en erg prettig om mee te werken. Het penseelschrift heb ik eerst op een ander papier geschreven en toen over genomen, aangezien ik (nog) geen rode brush-pen heb :-)

 #CZC07: Blauw

Vorig jaar zat deze opdracht met blauw er ook tussen. Dus nu moest ik iets anders verzinnen met blauw. Dit liedje kwam eigenlijk heel snel in mijn hoofd op. Ondergrond is er eentje uit de oude doos. Het is met inkt en zout bewerkt (vandaar dat de tekst rechts wat bobbelig is), gemat op een blauw stukje papier. Tekst is geschreven met een penseel-stift van Pentel.

Overigens ontdekte ik bij het typen van dit blogje dat de tekst niet van de hand van Phill Collins is, maar dat hij het alleen in 1988 succesvol heeft uitgebracht. De oorspronkelijke tekst is van Carole Bayer Sager en Tony Wine. Allemaal na te lezen op Wikipedia.

4 opmerkingen:

Moon zei

Wauw, wat heb je de opdrachten mooi verwerkt!! Het circus is mijn favoriet. Mooie uitdaging, deze zomerchallenge, succes met de volgende opdrachten.

Rensina Steursma zei

Wauw wat weer leuke kaartjes!
Ben benieuwd naar de rest die gaat komen.
Groetjes, Rensina

Nicole Orriëns zei

Die met de circustent is mijn favoriet!

Huisvlijt

Annefred zei

Leuk Bernardine, eigenlijk zou ik tijd genoeg moeten hebben voor zoiets en ik vind jouw kaartjes ook erg inspirerend, maar ik heb gek genoeg niet zoveel tijd over....................... alles gaat op aan het leven op dit moment en : lezen, haken quilten,.....................maar wie weet in het najaar!

Een reactie posten

Bedankt voor je berichtje!