Pagina's

maandag 1 juli 2019

Beetje bezig met ... een boek voor een tentoonstelling


Eind mei was de open dag van de Stichting Handboekbinden. Ik had er graag bijgeweest, maar had andere afspraken. Toch was ik er een beetje bij, want mijn boek werd daar ten toon gesteld.Op de Boekkunstbeurs in Leiden afgelopen november kocht ik de katernen. De inhoud betrof de drukwerken van de 6e edititie van Mooi Marginaal 2012-2017. (Mooi Marginaal is een initiatief  van
de Stichting Laurens Janszoon Coster, zij organiseert eenmaal per twee jaar een bekroning van de mooiste margedrukwerken van de voorafgaande twee jaar). De werken zie je hier.

 

Voor het omslag gebruikte ik dik paars 300 grams papier. De letters zijn gebaseerd op het Neuland alfabet, ik sneed ze zo uit dat ze er niet uit vielen en er een kader onstond waarachter ik een print plakte die ik maakte met de gelliplate. Voor het inbinden gebruikte ik een langsteekbinding, de roze kleur van het draad haalt het roze van de print mooi terug.Mijn boek wordt op dit moment nog gefotografeerd door de organisatie. Ben benieuwd wanneer het thuis komt wonen. Dan kan ik het lezen :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je berichtje!