Pagina's

woensdag 8 juni 2016

Beetje bezig met ... Rube & RutjeDeze kaarten - met advertenties op de achterzijde - zijn uitgegeven door Ezeltje Prik, dat was een magazine voor ouders met kinderen op kinderdagverblijven. Of misschien is het dat nog steeds? De link verwijst in ieder geval naar een nieuwe naam.Een stapeltje van deze kaartjes heb ik ooit meegenomen van het dagverblijf van de oudste 2, dus dat zou zo maar meer dan 6 of 7 jaar geleden kunnen zijn. Sindsdien woonden ze in het doosje met "mooie plaatjes". :-)


De poppetjes op de plaatjes zijn Rube & Rutje en komen van de hand van Griet Bertels, in het dagelijks leven schooljuffrouw in België. Ik hou van de eenvoudige doch karakteristieke tekeningen. Rube & Rutje hebben naast een eigen website, ook een online shop en een plekje op Facebook en Pinterest.


Enfin, ik heb de draad (of eigenlijk het doosje met plaatjes) opgepakt en met wat schuiven, schrijven (ik heb mijn eigen letters toegevoegd) en plakken op die manier weer 24 nieuwe kaartjes gecreëerd. Voor pasgeboren baby's of kinderverjaardagen.
Hierboven zie je "work in progress" op mijn werkblad en hieronder de resultaten.


1 opmerking:

Een reactie posten

Bedankt voor je berichtje!