Pagina's

zondag 31 december 2017

Beetje bezig met ... Kerst 2017Met een top 2000 muziekje op de achtergrond doe ik op de laatste dag van 2017 nog even een verslag van de kerstactiviteiten. Hierboven de kerststal die Mini-meisje getekend heeft op het raam. Het gras op de tekening loopt precies over in ons eigen grasmatje. En de baby zegt wèèh.100 sterren stanste ik uit restjes papier met mijn nieuwe sterren-stans. Oké, het Mini-meisje hielp een beetje mee. Ze zijn gebruikt door de kleuters van school om de kerstboom in de kerk op te tuigen. Vorig jaar hadden we ballen, nu dus sterren.


Al een paar jaar loop ik met het idee om een krans te maken van kurk voor op de deur. Dit jaar had ik kurken gehaald bij de plaatselijke "slokkieswinkel" (zo noemde mijn mams deze winkel vroeger altijd :-) ). Maar de kurken wilden niet aan elkaar en aan de krans gelijmd blijven, dus dat liep niet goed af. Toen heb ik er maar ballen van gemaakt. Midi-meisje en Mini-meisje vonden dat ze geverfd moesten worden en uiteindelijk heb ik er nog een strik om heen gedaan. Nu hangen de ornamenten te sieren bij de voordeur....Dit jaar stond ik niet op een kerstmarkt.Toch heb ik nog diverse opdrachten mogen ontvangen voor kaarsen en lichtzakjes.Voor de vier zakjes (op de foto's zie je voor- en achterkant) had ik nog precies genoeg papier. Het is papier uit Thailand - meegebracht door mijn vriendin L. - en het is op. Ik heb dus een goede reden om in 2018 op zoek te gaan naar nieuw papier.... :-)Kaarsen had ik gelukkig genoeg. Met dank aan de HEMA. Het blijft elke keer een uitdaging om een leuke tekst bij een kaarsje te verzinnen. Weet jij er nog eentje? Dan neem ik die mee voor volgend jaar. :-)


Als je mijn blog volgt dan weet je dat ik kerststallen verzamel. En dan met name niet al te grote! Hierboven 3 nieuwe uit 2017. Er zijn er nog zeker 6 bijgekomen dit jaar :-)
 

Onder andere deze hierboven. Bij Aliexpress kocht ik afgelopen zomer een stansje van een kerststal. Ik heb er al veel plezier van gehad. Zoals bijvoorbeeld op deze kaars. Op dit moment leg ik alle stalletjes in huis (nu al ruim 40!) vast op camera want ik ben een beetje bezig met een apart blog over mijn verzameling. Wordt vervolgd dus.....Zo dat was kerst 2017. Hierboven nog even een impressie van menukaart en voorgerecht van ons kerstdiner. Nu op naar 2018. Ik wens je een fijne oudjaarsavond en graag tot volgend jaar!

3 opmerkingen:

Ageeth Mooij zei

Fijne jaarwisseling en ik hoop dat volgend jaar weer zoveel moois brengt!

Annick zei

een creatief 2018 !

Elizabeth zei

Hallo...gevonden...leuke blog. Vooral de verschillende onderwerpen spreken me aan. Wat ben je creatief! Ik ga je volgen.

Een reactie posten

Bedankt voor je berichtje!