Pagina's

maandag 15 januari 2018

Beetje bezig met ... blauwe maandag


Vandaag is het blauwe maandag. En laat ik even in het thema blijven: kaartjes met blauw dus.Wikipedia zegt over vandaag: De vader van 'blauwe maandag' is de Britse psycholoog Cliff Arnall. Hij bedacht in 2005 een, naar zijn zeggen, wetenschappelijk verantwoorde formule waaruit zou blijken dat de maandag van de laatste volle week van januari de dag is waarop de meeste mensen zich treurig, neerslachtig of weemoedig voelen.
 

Volgens mij ben ik vandaag niet specifiek somberder of vrolijker dan anders. Hoewel ik wel blij ben dat de dagen wat beginnen te lengen. 

 

Als ik somber ben, dan wil ik graag mooie dingen maken, daar word ik weer blij van. Van opruimen word ik ook vrolijk. Dus als ik kaarten kan maken van restjes, dan voel ik me weer helemaal top. Kliek-knutselen noem ik dat, van kliekjes opmaken....
 

Dozen vol stukjes papier heb ik, op kleur gesorteerd. Te mooi - al zeg ik het zelf - om weg te gooien. En dat doe ik dan dus niet. Hierboven herken ik een stukje dat ik dan bijna 17 jaar bewaard heb: een stukje nieuwjaarskaart uit 2001!


Beetje vierkantjes maken (met de Big Shot in dit geval, een stansmachine is dat), beetje plakken met dubbelzijdig tape (lekker schoon zonder plakhanden!), beetje wat letters erbij en klaar! En oeps: hier is een oranje variant door de selectie geschoten! :-)


Blauw met wat babystickertjes is bij uitstek de ideale felicitatiekaart bij de geboorte van een jongetje.Iets zegt me echter dat ik binnenkort ook meisjes-kaarten ga maken. Wanneer is het roze maandag?

4 opmerkingen:

Mariken zei

Wat een grappige post is dit. Wat ik helemaal typisch vind, is dat ik dit niet wist. En zonder aanwijsbare reden heb ik vandaag geen topdag...Maar van jouw kaartjes knap ik op en word ik vrolijk! Wat zijn ze gaaf!!

Anoniem zei

Er bestaat wel een roze maandag.
In juli tijdens de kermis in Tilburg is de maandag 'roze maandag' (gay-dag)

En je kaarten zijn echt leuk. gr. Marti

Nota Bene zei

Hihi, leuk om n.a.v. blauwe maandag blauwe kaarten te maken. Goed gevonden! En je kliek-kaartjes zijn echt heel mooi - toffe reeks! Ik heb ondertussen ook mappen vol restjes op kleur gesorteerde papiertjes, ik geloof dat ik jouw goede voorbeeld maar eens moet gaan volgen!
Groetjes, Nele

Kim Weckx zei

Ik wil kopen... waar doe ik dat? :-)

Een reactie posten

Bedankt voor je berichtje!