Pagina's

donderdag 26 december 2013

Beetje bezig met ... Kerst, kindjes en kadootjes

Na 20 dagen stilte op dit blog, heb ik op kerstochtend even de tijd.  
En dan vergeet ik het ook nog te plaatsen.... Dus vandaag in de herkansing!
Hèhè! Wat een hectische december-maand weer! ;-)


Dit plaatje is van vanmorgen (Kerstochtend dus...). Het kerstkind had cadeautjes gebracht onder de boom :-) Kerstkinderen in dit geval ;-) Sinds 10 jaar verzamel (kleine) kerststallen en dit zijn alle Jezussen die uít de stalletjes kunnen. De andere 11 zijn niet verplaatsbaar en zitten al 2000 jaar vast ... ;-)
 
Kerstkind: "Vanaf de achttiende eeuw verscheen de kerststal in de Nederlandse (katholieke) huiskamer.... Die bleef staan tot 6 januari, de dag dat de de  Driekoningen arriveren. Tot 25 december bleef het kribbetje van Jezus leeg. De pasgeborene werd er pas in de kerstnacht ingelegd." Bron: Dit zijn wij, de belangrijkste 100 tradities van Nederland door Ineke Strouken. 


Kerstcadeau: "De gewoonte om elkaar met Kerst cadeautjes te geven, is - net als de kerstboom - terug te voeren op de hervormer Maarten Luther. Sinds de Middeleeuwen was de naamdag van Sint Nicolaas (6 december) een van de belangrijkste kerkelijke feestdagen. Bij dat feest hoorden vanouds cadeaus. Luther wilde van het Sinterklaasfeest af. In zijn strijd tegen de heiligenverering van de Rooms-Katholieke kerk, vond hij een beter idee om de cadeaus in direct verband te brengen met het Kerstkind." Bron 
Van oorsprong komen de Man in huis en ik uit verschillende gezindten. En ik vind het zelf wel grappig dat we dat blijkbaar toch een beetje in onze eigen gezinstraditie terug laten komen.Vanochtend (Kerstochtend) hebben de meisjes alle kindjes weer bij hun eigen papa en mama gebracht ;-)
En dan nog even héél iets anders: waar ik ook een beetje mee bezig ben gweest is een nieuw blog! Winterfotojacht! Op jacht naar winterse foto's. Net zo iets als mijn foto uitdaging van November.  
 
 Klik gauw voor de opdrachten. Ik zal er in volgende postjes nog veel meer over schrijven!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je berichtje!