Pagina's

dinsdag 31 december 2013

Beetje bezig met ... Kerst en kaarten #2

Omdat ik rond de feestdagen even andere dingen te doen had, heb ik allemaal nog kerstpostje over :-)
Het jaaroverzicht doen we dan morgen maar....


Op de Facebook-pagina van De Craftorij was er een kerstkaartenswap.
In de doos met kerstspul vond ik rendieren en sterren. Dus ik maakte 2x een serie van vier. De sterren plaats ik volgend jaar, er is er nog eentje onderweg :-)


En deze kaart kreeg ik van Anneke. Ook heel mooi.

 

Hij heeft even als piek gediend. En toen vielen plop plop plop alle kaarten weer van de muur.....maandag 30 december 2013

Beetje bezig met ... Kerst en kaarten #1

De hoeveelheid kerstkaarten leek dit jaar minder te zijn. Tegenwoordig krijgen we veel kerstwensen digitaal. Gelukkig komen er elke dag nog wel wat kaartjes door de bus. Gelukkig, om dat het fijn is om post te ontvangen. Maar ook omdat we de ontvangen kaarten trouw bewaren. De zelfgemaakte en de foto's - vaak van de kinderen met kerstmuts :-) -  gaan in een doos (zonder bestemming, dat wel). En van de andere maken we volgend jaar weer nieuwe!:
 
 
 
Serie van 4 was het uiteindelijke resultaat
Kaarten van het Maxi-meisje (met tag!)


zaterdag 28 december 2013

Beetje bezig met ... Kerst en stempelworkshop!

De moeder met wie ik samen klassenouder ben in de klas van het Midi-meisje was jarig en gaf een feestje. En niet zo maar één, nee een echt knutselpartijtje! En ik gaf  mijn eerste workshoppie!
Met 6 andere schoolvriendinnen (lees: andere moeders van het schoolplein) hebben we stempels in kerstsfeer gegutst. Gezellig, lekker (want heerlijke worteltaart!) en erg leuk.

De resultaten!


De juf van het Midi-meisje was er niet bij, maar had wel een wens meegegeven. Dus in de laatste schoolweek hadden de kinderen een engel of een kerstboom verdiend.


De engel is intensief gebruikt. Hij rafelt al behoorlijk. De stempel is gemaakt op een gum van de HEMA. Ze hebben nieuwe in het assortiment (met zwarte in plaats van blauwe tekst) en het lijkt wel of deze kwalitatief wat minder zijn. Iemand die hier ook mee zit?vrijdag 27 december 2013

Beetje bezig met ... Kerst en stal

Met Dymphie, Jolette, Godelieve en Anneke schrijf ik stukjes voor de Winterfotojacht 2014, een uitdagend blog om winters te fotograferen. Kijk maar eens!

Eén van de uitdagingen is STAL. En vanwege mijn verzameling zijn die er hier genoeg in huis!


Op de raarste plekken :-)
Zelfgemaakt, ongeveer 10 jaar geleden. Met dit jaar een nieuwe Jezus (gezaagd door de Man in huis),
de vorige was verdwenen ....
Heel klein! In een luciferdoosje, uit Frankrijk. (Past trouwens wel goed bij het Adventproject van Dymphie :-) )
Van het Midi-meisje. Wat een herrie in die stal!
En zelf probeerde ik ook een beetje wat qua stal en tekening....
En dit is de nieuwste aankoop: gekocht in Antwerpen


donderdag 26 december 2013

Beetje bezig met ... Kerst, kindjes en kadootjes

Na 20 dagen stilte op dit blog, heb ik op kerstochtend even de tijd.  
En dan vergeet ik het ook nog te plaatsen.... Dus vandaag in de herkansing!
Hèhè! Wat een hectische december-maand weer! ;-)


Dit plaatje is van vanmorgen (Kerstochtend dus...). Het kerstkind had cadeautjes gebracht onder de boom :-) Kerstkinderen in dit geval ;-) Sinds 10 jaar verzamel (kleine) kerststallen en dit zijn alle Jezussen die uít de stalletjes kunnen. De andere 11 zijn niet verplaatsbaar en zitten al 2000 jaar vast ... ;-)
 
Kerstkind: "Vanaf de achttiende eeuw verscheen de kerststal in de Nederlandse (katholieke) huiskamer.... Die bleef staan tot 6 januari, de dag dat de de  Driekoningen arriveren. Tot 25 december bleef het kribbetje van Jezus leeg. De pasgeborene werd er pas in de kerstnacht ingelegd." Bron: Dit zijn wij, de belangrijkste 100 tradities van Nederland door Ineke Strouken. 


Kerstcadeau: "De gewoonte om elkaar met Kerst cadeautjes te geven, is - net als de kerstboom - terug te voeren op de hervormer Maarten Luther. Sinds de Middeleeuwen was de naamdag van Sint Nicolaas (6 december) een van de belangrijkste kerkelijke feestdagen. Bij dat feest hoorden vanouds cadeaus. Luther wilde van het Sinterklaasfeest af. In zijn strijd tegen de heiligenverering van de Rooms-Katholieke kerk, vond hij een beter idee om de cadeaus in direct verband te brengen met het Kerstkind." Bron 
Van oorsprong komen de Man in huis en ik uit verschillende gezindten. En ik vind het zelf wel grappig dat we dat blijkbaar toch een beetje in onze eigen gezinstraditie terug laten komen.Vanochtend (Kerstochtend) hebben de meisjes alle kindjes weer bij hun eigen papa en mama gebracht ;-)
En dan nog even héél iets anders: waar ik ook een beetje mee bezig ben gweest is een nieuw blog! Winterfotojacht! Op jacht naar winterse foto's. Net zo iets als mijn foto uitdaging van November.  
 
 Klik gauw voor de opdrachten. Ik zal er in volgende postjes nog veel meer over schrijven!

donderdag 5 december 2013

Beetje bezig met ... Sint Nicolaas #4 (slot)

Hoor de wind waait door de bomen.... De storm rukt al hevig op hier, maar deze Zwarte Piet is klaar! Rijmen, dichten, printen en inpakken. Heerlijk gevoel om dat eens te zijn, vòòr het allerlaatste moment. Moet ik onthouden voor volgend jaar! :-)

Hieronder nog wat crea's en knutsels van de afgelopen weken...

Dit Pietje vond ik zo schattig....
... in deze folder koekeloeren. :-)
Deze Sinterklaas en Zwarte Piet staan op het raam van de klas van het Midi-meisje. Uit de losse pols nagetekend...

... en deze Sint hebben we gekopieerd, buiten op het raam geplakt en overgetrokken :-)

Mijn letters op het raam
En ook letters bij een ander raam: dat van ons huis! De Sint zag je al eerder hier

Piet is dit jaar voorzien van nieuwe ogen [met een beetje lijm traantjes :-( ]. En de slinger krijgt volgend jaar nieuwe ophanghaakjes, want plakband is geen succes: ik denk dat ik hem minimaal 2x per dag opnieuw heb opgehangen :-).

Deze jongens hangen ook nog op de vensterbank rond :-)
Na vanavond kan alles weer in de doos naar zolder, qua versiering. En komen binnenkort de volgende dozen weer tevoorschijn! Maar eerst nog even een weekje wachten hoor, even acclimatiseren.

Het zal een stormachtige doch fijne pakjesavond worden! Fijne avond allemaal, ik heb er zin in!
woensdag 4 december 2013

Beetje bezig met ... Sint Nicolaas #3

Morgen is de apotheose (oei wat een mooi woord) voor mijn meisjes! Met smart wordt er op de goede man gewacht en met name met wat hij meebrengt. Het vereist elk jaar toch nog een heel logistiek proces om voor een ieder de juiste kadootjes (ook in aantal) te verzorgen. Maar ik geloof dat het gelukt is. Nu alleen nog 6 gedichten, gelukkig kan Mini-meisje nog niet lezen.

In deze tijd giert het van de folders in de brievenbus. Maar die van de altijd verrassende en voordelige drogist gaf me inspiratie tot deze:Al eerder kreeg ik inspiratie van reclamefolders. Lees hier maar. Ik kijk uit naar de kerstfolders :-)

De meisjes vonden ze ook leuk en bedachten dat ze er wel inpakpapier mee konden maken. Maar dan moest dat wel snel, want dat moest nog in de schoen die ze op zaterdag mogen zetten, anders kon Sint het niet meer gebruiken voor aanstaande donderdag... (dat bedoel ik: mijn logistieke denkvermogen wordt behoorlijk op de proef gesteld in deze tijd van het jaar).
Dus hadden we een heuse drukkerij in de huiskamer: Zwarte Piet heeft inderdaad het inpakpapier meegenomen uit de schoentjes en er gisteravond de cadeaus mee ingepakt. Eens kijken wat morgen de reactie van de meisjes is :-)