Pagina's

zaterdag 29 juni 2013

Beetje bezig met ... M.C. Escher

Vorige week werkte ik in het Round Robin Notebook van Miriam. Ze schreef dat ze geïnspireerd wordt door M.C. Escher. En ik dus dan ook weer....
Deze komt van Wikipaintings (visual art encyclopedia):

Symmetry Watercolor 106 Bird - M.C. Escher 

En deze is van mij: 

Het is nog best lastig om goed te mikken waar het volgende vogeltje moet komen, en daarna ook nog een keer de opvulstempel..... :-s

vrijdag 28 juni 2013

Beetje bezig met ... post met toverboekjes

Op de laatste dag van het vorige jaar was ik de gelukkige in de loterij op het blog van een creatieve duizendpoot en won ik dit mooie tekenboek. Het is nog niet in gebruik, maar dat komt nog, even moed verzamelen om over de lege pagina's heen te stappen :-)

 
Toen ik mijn adres mailde zat het Maxi-meisje over mijn schouder mee te lezen en commentaar te leveren en dat schreef ik dan ook. :-) Prompt viel daarop naast het tekenboek ook een klein boekje in de bus. Een bedankkaartje was snel gemaakt. Bij het Maxi-meisje duurde het echter even, maar onlangs ging er - op eigen initiatief! - toch een kaartje terug. En kijk eens wat er vandaag in de bus lag: Post voor mijn meiden!


Drie boekjes in prachtige envelopjes voor 3 meisjes. Voor de jongsten allebei een "toverboekje", je kunt ze om en om vouwen en dan staat er weer een nieuw plaatje van een vogeltje. Zie ook hier: square flexagon. De brief voor het Maxi-meisje is ook een boekje, met geheime pagina's. Dat is natuurlijk fantastisch voor een meisje van 9! Er staat een kleine tutorial bij en we gaan hem vast eens uit proberen!

Dankjewel Annie voor zoveel plezier voor de meiden en zoveel creatieve inspiratie voor mij!maandag 24 juni 2013

Beetje bezig met ... Jip & Janneke

Gisteren een heerlijk rustige zondag gehad. Het weer was natuurlijk "pet" buiten en daarom uitermate geschikt om binnen te zitten. Maxi- en Midi-meisje waren allebei bij een vriendinnetje. Dus alleen Mini-meisje scharrelde rondom mij. Dus heb ik haar favoriete helden van dit moment met guts vastgelegd.
:-)Tja, en als ik dan toch bezig ben, kunnen Siepie en Takkie niet ontbreken!


woensdag 5 juni 2013

Beetje bezig met ... een nieuw boek over stempels

Al eerder schreef ik over mijn nieuwe boek: Stamp it! van Jenny Doh. DIY printing with handmade stamps. Er staan 45 projecten in, van 9 stempelmakers in. Waaronder mijn favorieten: Memi the Rainbow, Ishtar Olivera Belart en ("onze eigen") Gertie Jacquet. Ook staan er 200 motieven in die je zelf mag/kunt gebruiken. Dat vind ik wel moeilijk, want dan is het niet van mij. Als ik dan echter een (klein) detail verander, dan voelt het weer van mij. Soms lukt dat, soms niet. Zie hier het resultaat:

Voor mijn 3 meisjes :-)
Geïnspireerd door Memi the Rainbow :-)
 
Het is een inspirerend boek. Ik ben er blij mee. :-)