Pagina's

donderdag 6 september 2018

Beetje bezig met ... Francois, Zef, Sofia, Vlinder, Senne, Hannah, Tessa en de 6 Bongerd baby's


Dit berichtje bevat de laatste rompers van 2017. Totaal maakte ik er meer dan 60 (!) vorig jaar.
2017 klinkt als best een poosje terug. En dat is het ook. Mijn laatste berichtje dateert van 15 januari en daarna had ik even een soort van pauze.

Gelukkig alleen pauze op blog-gebied, niet in het creatieve. Dat was er wel, dus ik heb nog veel te laten zien en ik ga proberen dat de komende tijd weer op te pakken. Vandaag is het donderdag en op dit blog betekent dat "romperdag", dus hier komt de eerste "batch".
 


Le romper première est pour François, het zoontje van de Franse collega van de Man in huis. Toen het jochie geboren werd, woonde het jonge gezin pas net in Nederland, dus er moesten wel Hollandse molentjes bij. Die maakte ik door met de textielstift over een stempeltje te kleuren, het op de romper te drukken en daarna nog even bij te werken.Zef is de zoon van Denise, een collega van mijn kapster. Ik heb haar met een dikke buik gezien in de salon en het gezin woont een paar straten verderop, dus toen ik het kaartje zag staan, maakte ik een kraamkadootje.


Ook in de buurt: mijn nieuwe buurmeisje Sofia. Ze heeft 3 grote broers, dus ik denk dat het met dit kleine prinsesje wel goed komt. Samen met het Mini-meisje heb ik het cadeautje afgegeven, dat vond ik wel bijzonder omdat wij geen kleintjes meer hebben en voor haar een baby nog spannend is, want ze heeft alleen Roosje, haar baby-pop.


Nog een nieuw buurmeisje kreeg ik dit jaar: Vlinder. Voor haar broertje maakte ik in 2015 al een romper, dat zie je hier -> Valentijn.


Als ik een romper beschreven heb met de naam van de baby, dan fixeer ik de textielstift door de warmte van de strijkbout. De romper voor Senne was een opdracht van één van de dames van "Mooi van de Algemeer". Net als bij zijn broer Quinn zat daar ook een luierdoek bij. Daniëlle - de moeder van de jongens - vertelde me onlangs dat de doeken zo mooi blijven en dat de letters er goed op blijven, ondanks het vele wassen.


Het rompertje van Hannah maakte ik naar aanleiding van het geboortekaartje. Zonnetje, hartjes en vogeltje waren daar allemaal onderdeel van. En ook het lettertype kwam overeen met de stijl van het kaartje.

Met de opdrachten uit Dokkum ben ik altijd erg blij! Ik maakte de romper voor Tessa naar aanleiding van een schattig plaatje op het geboortekaartje en stuurde de romper rechtstreeks naar het adres van de ouders, met de hartelijke groeten van Tine! Ook dat behoort tot de mogelijkheden :-)
(Overigens maakte ik voor broer Hessel ook al eens een romper, klik maar > Hessel )


En tenslotte nog 3 rompers (en later nog eens 3, maar die zijn hetzelfde....) voor nog onbekende baby's. Zij zullen een broertje of zusje zijn van de leerlingen op de school waar mijn vriendin D. werkt. Als kraamkadootje geeft de school een romper aan de pasgeboren babies. Leuk idee!

In 2018 zijn er reeds 38 door mij beschreven rompers naar kersverse baby's gegaan. En nummer 39 is in de maak. Ze worden binnenkort geshowd hier.
Ik word er altijd erg blij van om zo'n van zo'n klein wit niemendalletje van de HEMA om te toveren tot een uniek kraamkadootje. Dus hou me gerust aan het werk en mail je wensen naar het adres hier rechtsboven :-)