Pagina's

donderdag 30 november 2017

Beetje bezig met ... servies & letters

Niet meer leverbaar


De foto's van dit blogje wachten al een tijdje om gepubliceerd te worden. Niet dat het eerder niet mocht, of van toepassing was, maar er was altijd wel iets anders om onder de aandacht te brengen.


Eind september was ik op de Kerkplein-markt in ons dorp en deed een spontane investering in wat "diggelwaar" en in de hobby-winkel op het andere plein kocht ik porseleinstiften.


 

  Nog wat teksten er bij en van het resultaat werd ik helemaal blij.
 

Het 2ehands servies viel zo in de smaak dat ik nu nieuw gekochte bordjes gebruik om te beschrijven. Leuk om te geven en nog leuker om te krijgen. Zeker wanneer er chocolaatjes op liggen.


Mijn buurman heeft een chocoladewinkel, een patisserie met de fantastische link: www.taart.nl.
Dus kijk eens hoe gaaf zo een cadeautje met chocola er uit ziet!
 


Voor de Sinterklaastijd hield ik me in dit blogje aan het Sint-thema. Binnenkort zal ik de andere schalen en schoteltjes met tekst erop plaatsen. Of heb je zelf misschien nog een tekst?

De bordjes kosten € 4,95 per stuk bij mij (stuur me dan even een berichtje, zie mail-adres rechtsboven of een peebee via Facebook) en ook bij Patisserie Robert (de buurman dus) verkopen ze deze, maar dan met iets lekkers er op!

zondag 26 november 2017

Beetje bezig met ... raamtekenen en SinterklaasVorige week zaterdag zag je hier de tekeningen die mijn dochters maakten op onze ramen. Op het raam in de zithoek heb ik daar zelf ook nog wat aan toegevoegd. Met letters, een Klaas en een Pietje.Wat is het toch een gedoe om een raamtekening netjes op de foto te krijgen!Binnen, buiten, ik krijg het niet netjes voor elkaar. Uiteindelijk heb ik de foto hierboven buiten genomen, met de gordijnen dicht en daarna in een fotobewerkingsprogramma gespiegeld en de kleuren omgekeerd. Zo krijg je toch nog een beetje een idee van mijn tekening :-)

 

Tenslotte haalde ik uit het boekje van Karin Luttenberg ook nog wat inspiratie qua "krijt-gordijn" :-)Niet alleen thuis ook op school deed ik aan #raamtekenen. De juf van het Mini-meisje vroeg of ik de ramen van de klas onder handen wilde nemen.

 
 

Samen met het Midi-meisje en wat voorbeelden van www.raamtekenen.nl ging ik op een woensdagmiddag aan de slag. (Klik op de link en ontwaar ontzettende leuke gratis (!) sjablonen gemaakt door Anke (van www.ankepanke.nl).Nog wat letters erbij en klaar was het klasje.
(ook hier weer geen fotografische hoogstandjes maar wel een indruk van het geheel :-) )


Je hebt nog een week om je raam zelf van een tekening te voorzien. Ik heb de tekening van het Midi-meisje van vorige week (zie hier) en het liedje hierboven ingescand. Even printen en dan heb je ook een leuk raam!


zaterdag 25 november 2017

Beetje bezig met ... inpakpapier van Sint

Wanneer mijn oma vroeger een ingepakt cadeautje kreeg, pakte ze het heel voorzichtig uit en streek daarna het inpakpapier glad om het later nog eens te gebruiken.


Blijkbaar is dat erfelijk, die neiging heb ik namelijk ook. Niet direct uit milieu-bewustziijn - hoewel een goede gewoonte - of uit zuinigheid - ik ga er vanuit dat het hergebruik van oma te maken had met (het ontbreken van) financiƫle middelen - maar omdat ik het papier vaak zo mooi vind.


En zeker Sinterklaaspapier :-)


De mevrouw van de boekwinkel in ons dorp heeft ook een goed oog voor mooi inpakpapier. Dus nadat de meisjes vorige week hun schoencadeau van die winkel uitpakten, heb ik het papier apart gehouden en afgelopen week verwerkt in een aantal kaarten. Met bijpassende teksten voor deze tijd van het jaar.
 

Ze zijn prima te gebruiken om een gedichtje in te schrijven of het rijm in te plakken. En wat nu zo leuk is: ik wil ze graag weggeven! Want ik kan ze niet meer gebruiken. :-)
Toen ik de kaarten vanmiddag op de foto zette, kwam het Mini-meisje de kamer binnen lopen en zag waar ik bezig was. En omdat ze (nog) goedgelovig is, is het duidelijk dat deze kaartjes op onze pakjesavond niet meer langs kunnen komen.


Jammer voor mij dus, maar wil jij er een aantal? Laat maar weten in een reactie hieronder en mail me je adres (zie mijn email rechtsboven in de balk). Ik heb er 14 in totaal om weg te geven. Als ik ze woensdag op de bus doe, heb je ze ruim voor het weekend en pakjesavond binnen. Speel ik toch nog een beetje voor Sinterklaas :-)

donderdag 23 november 2017

Beetje bezig met ... Afryea & Chayenna
Als het om rompertjes gaat, weten mijn collega's mij te vinden! Zo maakte ik er eentje in opdracht en met het geboortjekaartje als inspiratie voor Afryea.


Alleen moet je dan natuurlijk niet het logopapier gebruiken als je een kopie van het kaartje maakt! Gelukkig zie je daar op de romper niets van :-)En ook voor Chayenna gebruikte ik het lettertype van het kaartje, maar de opdrachtgeefster zie dat er ook een roze olifantje bij moest. En oja, ook in opdracht, er moest ook nog wat in het Fries op de romper komen. Dus dat regelen we dan allemaal :-)

maandag 20 november 2017

Beetje bezig met ... raamtekenen

Ontwerp Karin Luttenberg | Paperfuel.nl

Wist jij dat van 13 november tot en met 22 december de Nationale Raamtekenweken zijn? Ik wist het eerst ook niet, maar toen zag ik bovenstaande poster langskomen op Facebook bij Paperfuel.
Op het raam tekenen bij de gorilla's. Dat leek me wel wat! Dus op die woensdagmiddag toog ik met het Mini-meisje naar de dierentuin. En na giraffen, flamingo's, luipaarden en olifanten zetten wij koers naar de aapjes.Daar was de happening al in volle gang! De ramen waren al lekker vol (en beslagen :-) ) en wij pakten snel een stift en gingen lekker los.  De gorilla's vonden het maar een maf gezicht, denk ik.


Overigens schrijven krijtstiften niet alleen goed op glas hoor. Mini-meisje en ik vonden de informatieborden ook goed te doen :-)Het leukste van de middag vond ik de ontmoeting met Karin Luttenberg, want zij is de creatieve dame achter Paperfuel. Hierboven zie je haar aan het werk in de de jungle :-)Karin heeft al meerdere boeken op haar naam staan (ik heb er al 3 zoals je ziet) en vanwege de #raamtekenweken is er een klein promotie-boekje uitgegeven en ik kreeg een gesigneerd exemplaar.
En weet je wat nou zo tof is? Afgelopen zaterdag kreeg ik nog zo'n boekje. Mijn dubbele wil ik graag weg geven. Als jij hem wil hebben, laat je dan een berichtje achter bij dit blog of op Facebook (of allebei)? Dan loot ik aankomende zaterdag en stuur ik je hem op!

zondag 19 november 2017

Beetje bezig met ... Sinterklaas
Ja hoor, hij is er weer! Sinterklaas.
Al in de week voor de intocht, was het Mini-meisje als in de ban. En dat mag nog, want als zevenjarige behoort ze nog tot de goedgelovigen. Ze is er zo mee bezig, dat we denken dat dit het laatste jaar is....

Dus na de intocht kwam de doos van zolder. De doos met Sinterklaasspul om het huis een beetje op te leuken. Het mooie dit jaar daar aan is dat het al echt een traditie wordt met die doos, want ik hoefde hem niet eens zelf van zolder te halen, dat deden de meisjes al :-)

Sinterklaas van het Mini-meisje
En nog een keer Mini-meisje. Mama  mocht de letters doen....

Enfin, als je mijn blog al langer volgt, dan weet je dat het Sinterklaasfeest elk jaar uitgebreid langs komt. Klik maar hier. Op de school van de meisjes versierde ik al eens ramen (in 2015 en 2016) en vorig jaar gingen we in huis ook los (klik hier).
Dus dit jaar was na het uitpakken van de doos de volgende vraag: mogen we op de ramen tekenen?

Midi-meisje pakte het professioneel aan: net als vorig jaar had ze al een ontwerp voor een meisjespiet. En voor het paard haalde ze haar inspiratie van het wereldwijde web!


Tenslotte nog een Sinterklaas van het Maxi-meisje die op de andere deur staat. Kortom, het ziet er weer stemmig uit bij ons thuis. Ik hoop dat de Sint het weet te waarderen. In elk geval is hij ons dit weekend niet vergeten!Morgen de resultaten van mijn hand op dit blog!