Pagina's

Over mij

Hoi,

Leuk dat je mijn blog bezoekt! Mijn naam is Bernardine, 40-nogwat en wonend in Gelderland, samen met de Man in huis en onze 3 dochters: Maxi-meisje (13), Midi-meisje (11) en Mini-meisje (7).

Op mijn werk hou ik me vooral bezig met cijfers, in mijn vrije tijd zijn letters mijn passie. Beetje Bezig beslaat mijn creatieve bezigheden, in de ruimste zin van het woord (dus met van alles en nog wat!). Letters komen er echter (bijna) altijd aan te pas. En het liefst door mijzelf geschreven! Ik schrijf op kaarten, op textiel (kraamkadootjes!!), op steen, op leer, op hout, op porselein, in art-journals, om in te binden in een boek en... waarop eigenlijk niet?

Ooit - ik denk dat het zo 30 jaar geleden is - ben ik begonnen met een pen en een studieboekje en heb ik mezelf mooie letters leren schrijven (auto-didact noemt men dat). Later heb ik lessen kalligrafie gevolgd bij Lense Elzinga, Evert van Dijk en Mary Koperdraat. En workshops gevolgd bij o.a. Elmo van Slingerland, Babs van de Graaf, Trudie Demoed, Margreet Wanst, Carry Wouters en An Vanhentenrijk. Tegenwoordig is handlettering hartstikke "hip" en noemt men het ook wel Modern Calligraphy of New Calligraphy. Mij maakt het niet uit, ik hou gewoon van alle 26 letters evenveel en schrijf en teken ze graag :-)

In november 2012 ben ik dit blog begonnen als naslagwerk, een plek waar ik mijn creatief werk openbaar kan maken. Om op die manier gecategoriseerd vast te leggen wat mijn ogen zien en mijn handen maken. Natuurlijk vind ik het ook heel fijn als je het mooi vindt of als je er inspiratie van krijgt. Laat je dat dan even weten met een berichtje bij de reacties? Dat maakt me blij :-)

Je kunt Beetje Bezig ook volgen via Facebook, Instagram, of op Pinterest. Like-leuk-like!
www.beetjebezig.nl


Laatst bijgewerkt: 11.11.2017